breaking news

Top 5 momenten van Robbie Lawler:

October 19th, 2016 | by Lennart Van Arendonk

Als je denkt aan kei harde knokpartijen is de kans groot dat de beelden van Robbie Lawler door je hoofd gieren. De 34-jarige MMA vechter maakt zijn nickname ‘Ruthless’ (meedogenloos) meer dan waar. Beelden van partijen tegen onder andere Aaron Riley, Johny Hendricks en Rory MacDonald passeren elke MMA Highlight video. Met een professioneel record van 27–11 (1) kunnen we zeggen dat Lawler behoord tot de groep sterkste MMA vechters op de planeet. Bekijk hier zijn vijf beste momenten van zijn carrière:

5) Aaron Riley
-UFC 37: 10 mei, 2002

Na vier overwinningen stapte Lawler voor de eerste keer op het canvas van de UFC. Hij maakte zijn debuut tegen de Amerikaanse Aaron Riley. Een MMA vechter die al 22 gevechten eerder heeft gevochten. Riley en Lawler opende de kaart met een spectaculair gevecht. Lawler wist de jury te overtuigen de sterkste te zijn en won met een unanieme beslissing.
lawler-1

4) Josh Koscheck
-UFC 157: 23 februari, 2013

Na een indrukwekkende carrière bij de organisatie Strikeforce keerde lawler in 2013 terug naar de UFC. Hij zakte in het gewicht van Middleweight naar Welterweight en kreeg een gevecht op het evenement UFC 157 in het Honda Center van Anaheim, California tegen Josh Koscheck. Fans voorspelde een win voor Koscheck omdat Lawler zijn zwakke punt op dat moment het worstel spel was. Maar Lawler bewees het tegendeel. Met een snoei harde technische knock-out won hij het gevecht en ontving hij de Knockout of the Night bonus.
joshh

3) Melvin Manhoef
-Strikeforce: 30 januari, 2010

Voor de derde plek gaan we terug naar zijn dagen in de Strikeforce organisatie. Hij stond ingeroosterd tegenover de Middleweight wereldklasse kickbokser Melvin Manhoef. Vanaf het begin van de wedstrijd wist Manhoef kei harde lowkicks te plaatsen op het been van Lawler. Even leek het erop dat Manhoef het gevecht zou beëindigen, maar Lawler herpakte zichzelf en wist een krachtige stoot te plaatsen. Lawler won zijn partij in de eerste ronde met een knock-out.
Melvin Manhoef vs Robbie Lawler

2) Johny Hendricks II
-UFC 181: 6 december, 2014

Lawler wist tijdens UFC 171 niet te winnen van de kampioen en verloor met een unanieme beslissing. Hij wist vervolgens een comeback te maken en kreeg na het verslaan van Jake Ellenberger en Matt Brown opnieuw een kans voor het goud. het tweede gevecht tegen Johny Hendricks ging over en weer. De twee begonnen het gevecht waar ze het de vorige keer beëindigd hadden.Lawler toonde een ongekende hoeveelheid agressie en wist hiermee de jury te overtuigen. Hij won met een split decision de UFC Welterweight wereld titel.
123kl

1) Rory MacDonald II
-UFC 189: 11 juli, 2015

Dit is met afstand het grootste en spectaculairste Welterweight titel gevecht ooit. Lawler en MacDonald kwamen elkaar opnieuw tegen in de Octagon en gaven hun hart en ziel om te winnen. Voor vijf rondes gingen het gevecht heen en weer. Fans zaten op het puntje van hun stoel te genieten van een prachtig maar ook wel grof gevecht. Na een bloedbad was de jury niet nodig. Lawler wist het gevecht met een technische knock-out te beëindigen in de vijfde ronde. Het gevecht kreeg de stempel Fight of the Night en wordt door veel media gezien als Fight of the Year.
wooow

De onderstaande foto is genomen tussen twee rondes in. De bel klonk en beide mannen gaven elkaar nog een intense staredown:
wook33

Uiteindelijk draait het bij Lawler altijd om respect:
respect

“What I’ve learned from those losses. Priceless” – Robbie Lawler

Leave a Reply

Translate »