breaking news

Top 5 Knock-outs van Anthony ‘Rumble’ Johnson

April 12th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Anthony ‘Rumble’ Johnson heeft zojuist zijn MMA carrière afgesloten in een gevecht om de Light Heavyweight titel tegen de kampioen Daniel Cormier. De twee vochten tijdens UFC 187 in mei 2015, en zojuist tijdens UFC 210 op 8 april 2017. Johnson wordt gezien als de meest gevaarlijke vechter op het UFC roster. zestien van zijn tweeëntwintig overwinningen zijn gemaakt door middel van een knock-out. Hieronder staan zijn vijf beste knock-outs beschreven.

5. Kevin Burns
Johnson en Burns vochten eerder tijdens UFC Fight Night 14 in juli 2008. Burns wist deze partij te winnen door middel van een technische knock-out. Echter kwam hier wel een flinke eye-poke bij kijken. De promotie heeft deze partij dan ook gelijk opnieuw georganiseerd. Tijdens The Ultimate Fighter 8 finale wist Johnson een linker hoge trap uit te delen die Burns kei hard op het canvas liet stuiteren. Een knock-out dat bekroond is met de Knock-out of the Night bonus.

4. Charlie Brenneman
In oktober 2017, stond Johnson tegenover Brenneman op de main card van een belangrijk evenement in Washington, D.C. Rumble begon met enkele stoten en wist hier Brenneman goed duizelig mee te maken. Na een mislukte takedown wist Johnson opnieuw een hoge trap te landen met een snoei harde knock-out als gevolg. Hij won hiermee zijn tweede knock-out of the Night bonus.

3. Mike Kyle
Op januari 2014 stond Johnson ingeroosterd tegenover Mike Kyle tijdens WSOF 8. De twee stonden bekend om vele knock-outs, dus de fans zaten ook te wachten op die ene rake klap. Terwijl Kyle de meeste druk gaf wist Johnson een goede rechter stoot de plaatsen. Na deze knock-out kreeg Johnson weer een contract bij de UFC aangeboden.

2. Alexander Gustafsson
In januari was het aan UFC on FOX 14 om een enorme arena te vullen met publiek. Het hoofdgevecht ging tussen de thuisblijver Alexander Gustafsson en Anthony Johnson. Na een goede rechter stoot stond Alexander al te trillen op zijn benen. Het gevecht ging door en Johnson wist op de grond nog rake klappen uit te delen. Hij shockeerde Zweden en verdiende een partij voor het goud.

1. Glover Teixeira
Tijdens UFC 202 in augustus 2016, gaf Johnson de mogelijkheid om een unieke souvenir te winnen. Binnen dertien seconden plaatst Johnson een perfecte opstoot op de kin van Glover Teixeira. Glover zijn tand schoot door de lucht en de scheidsrechter stopte de partij. Dit was de tweede keer dat Johnson zijn partij in dertien seconden wist af te maken. Een prestatie met een titel gevecht tegen Daniel Cormier als gevolg.

Enkele eervolle vermeldingen zijn knock-outs tegen Jimi Manuwa, Antônio Rogério Nogueira en Tom Speer.

Comments are closed.

Translate »