breaking news

Tonya Evinger treft de Zweedse Lina Länsberg tijdens UFC Stockholm

April 3rd, 2019 | by Redactie
Tonya Evinger treft de Zweedse Lina Länsberg tijdens UFC Stockholm
UFC
0

De Amerikaanse Tonya Evinger zal op 1 Juni 2019 haar opwachting gaan maken tijdens UFC Fight Night 152 in Stockholm, Zweden. In de Women’s Bantamweight divisie treft ze de thuisvechtende Lina Länsberg. Beide vrouwen ontmoeten elkaar in de Octagon van de Ericsson Globe op de Preliminary Card.

Tonya Evinger (MMA 19-7-0-1/UFC 0-2-0-0) is een MMA veterane die al jaren de UFC probeerde binnen te komen. Zo probeerde ze via TUF 18 de organisatie binnen te komen. Evinger verloor echter haar gevecht van Raquel Pennington en kon hierdoor meteen naar huis. De MMA veterane vocht sinds 2013 voor Invicta FC, en wist een zeer indrukwekkend resumé daar op te bouwen. Onder meer overwinningen tegen Cindy Dandois en Ediane Gomes leverde Evinger in 2015 een titelgevecht op tegen Irene Aldana. Evinger won in de vierde ronde via TKO en werd daarmee de nieuwe Invicta FC Bantamweight Kampioene. De titel was vacant omdat Lauren Murphy inmiddels naar de UFC was vertrokken. Evinger won ook twee maanden later van Pannie Kianzad, maar omdat Kianzad het gewicht van 135lbs niet haalde stond de titel niet op het spel. Evinger’s eerste titelverdediging was in Mei 2016. Colleen Schneider werd via Unanimous Decision verslagen. Vervolgens vond het tweeluik met de Russische Yana Kunitskaya plaats. Het eerste gevecht werd verloren door Evinger, maar werd omgezet in een No-Contest nadat een protest van Evinger door de Missouri Athletic Commission werd ingewilligd. Hierdoor vond vier maanden later de rematch plaats. Ditmaal wist Evinger te winnen via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde, en behield ze haar titel. Evinger zou vervolgens haar titel verdedigen, maar kreeg een onverwachts telefoontje van de UFC. Megan Anderson kon wegens visumproblemen niet vechten voor de Women’s Featherweight titel tegen Cris Cyborg. Evinger pakte de kans, weliswaar een gewichtsklasse hoger. Evinger wist het tot de derde ronde uit te houden maar moest via TKO haar meerdere erkennen in Cyborg. Evinger zou vervolgens tijdens UFC Austin in Februari 2018 terugkeren tegen Marion Reneau in de Bantamweight divisie. Echter gooide een blessure roet in het eten. Ook haar daarop volgende partij zou geen plaatsvinden. In September 2018 stond Evinger ingepland tegen Ketlen Vieira. Echter raakte de Braziliaanse geblesseerd en werd de partij geschrapt. Hierdoor werd Evinger in Oktober 2018 ingepland tijdens UFC 229 tegen de ongeslagen Aspen Ladd. Ladd vocht sterk en versloeg Evinger via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Lina Länsberg (MMA 8-4/UFC 2-3) kwam in 2016 de UFC binnen. De Zweedse nam het in haar debuut meteen op tegen een van de meest gevreesde vrouwelijke MMA vechtsters, namelijk Cris Cyborg. En ook nog eens in Brazilië tijdens het Main Event van UFC Fight Night Brasilia. Länsberg die een winstreak van zes genoot had weinig kans tegen Cris Cyborg. Ondanks dat gegeven hield Länsberg het tot halverwege de tweede ronde vol alvorens de scheidsrechter ingreep. Cyborg won via TKO in de tweede ronde, maar Länsberg had door het gevecht aan te nemen op een Catchweight van 140lbs durf getoond. En dat werd door de fans gewaardeerd. Tijdens UFC Londen begin 2017 zou Länsberg het opnemen tegen de Venezolaanse Veronica Macedo. Macedo trok zich echter terug en werd vervangen door Lucie Pudilova. Een oude bekende van Länsberg die in een andere organisatie Pudilova al eens wist te verslaan. Ditmaal werd het een zeer boeiend en bloederig gevecht. Länsberg won via Unanimous Decision en mocht zo haar eerst overwinning binnen de UFC bijschrijven. Vervolgens keerde Länsberg terug tijdens UFC Gdansk in Oktober 2017 tegen de Amerikaanse Aspen Ladd. Ladd won het gevecht halverwege de tweede ronde via TKO. Uiteindelijk keerde Länsberg terug in de Octagon in Mei 2018 tijdens UFC Liverpool tegen de Amerikaanse Gina Mazany. In een (zacht uitgedrukt) matig gevecht won Länsberg via Unanimous Decision. Länsberg werd vervolgens in Oktober 2018 gekoppeld aan de Russische Yana Kunitskaya. Kunitskaya was te sterk en won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »