breaking news

Tony Gravely treft nieuwkomer Saimon Oliveira tijdens UFC 270 in Anaheim

October 23rd, 2021 | by Marcel Dorff
Tony Gravely treft nieuwkomer Saimon Oliveira tijdens UFC 270 in Anaheim
UFC
0

De UFC heeft eindelijk officieel bekend gemaakt dat het eerste PPV evenement van 2022 zal plaatsvinden in Anaheim, Californië. In het Honda Center treft Tony Gravely nieuwkomer Saimon Oliveira in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op 22 januari tijdens UFC 270.

Tony Gravely (MMA 21-7/UFC 2-2) is een Amerikaanse MMA vechter die na een succesvolle amateur carrière in 2015 de overstap maakte naar de professionals. Gravely wordt al jaren gezien als een absoluut toptalent in de regionale Amerikaanse MMA scene. Zo vocht hij onder meer voor organisaties als CFFC, Ring of Combat en King of the Cage. Bij de King of the Cage organisatie wist Gravely de titel te pakken. Na vervolgens succesvolle gevechten bij onder meer M-1 Global USA en LFA tekende Gravely in 2018 bij de CES MMA organisatie. Daar pakte hij meteen tijdens zijn debuut de titel door Kody Nordby via een Slam KO in de eerste minuut van het gevecht te finishen. Gravely verdedigde zijn titel tweemaal tegen respectievelijk Kris Moutinho en Darren Mima. Beide vechters werden voortijdig gefinisht. Gravely kreeg vervolgens eindelijk zijn kans om een UFC contract te verdienen. Tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series werd hij gekoppeld aan Ray Rodriguez. In een spectaculair gevecht wist Gravely zijn tegenstander in de derde ronde via TKO te finishen. Rodriguez was in twintig partijen nog nooit gefinisht door middel van (T)KO. Dana White was zeer enthousiast en beloonde Gravely met een UFC contract. Gravely maakte vervolgens in Januari 2020 zijn UFC debuut tegen Brett Johns. Gravely verloor in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission, maar kreeg wel de Fight of the Night bonus. Gravely zou uiteindelijk tien maanden later wel zijn eerste UFC overwinning pakken. Via Split Decision werd gewonnen van de Braziliaan Geraldo de Freitas. Gravely werd vervolgens in April 2021 gematcht tegen Nate Maness. Echter trok Maness zich terug en werd Anthony Birchak de nieuwe tegenstander. Gravely won de partij via TKO in de tweede ronde en verdiende daar ook de Performance of the Night bonus mee. Gravely zou vervolgens vijf maanden later alsnog worden gematcht tegen Maness. Na een zeer sterke eerste ronde verloor Gravely uiteindelijk via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Saimon Oliveira (MMA 18-3/UFC 0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn debuut maakte in het MMA in 2013. Oliveira vocht veel in het regionale circuit in Brazilië en wist daar indruk te maken. Met een 5-0 record tekende Oliveira al bij de Aspera FC organisatie. Voor die organisatie zou hij wisselend partijen afwerken. Doordat hij partijen met verschillende organisaties vocht kwam Oliveira niet in aanmerking om te vechten voor de Aspera FC titel. Uiteindelijk pakte Oliveira in 2018 bij de Sicario MMA organisatie wel de titel. Oliveira in 2019 van Wataru Mimura via Front Choke Submission in de eerste ronde bij de Pancrase organisatie. In 2021 zou Oliveira worden uitgenodigd om mee te doen aan het vijfde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander zou Javid Basharat worden. Echter had Basharat visumproblemen en werd de Mexicaan Jose Alday de tegenstander. Oliveira won de partij via Split Decision. Dana White was echter zeer enthousiast en beloonde de Braziliaan met een UFC contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »