breaking news

Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson naar Brooklyn

November 30th, 2019 | by Lennart Van Arendonk
Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson naar Brooklyn
UFC
0

De Ultimate Fighting Championship (UFC) doet opnieuw een poging om een gevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson te realiseren. Ditmaal staan beide mannen op 18 april ingeroosterd om te strijden op het wedstrijdveld in Brooklyn, New York.

Khabib Nurmagomedov (MMA 28-0/UFC 12-0) is een van de beste Lightweight vechters ter wereld. Misschien wel de beste. Maar de UFC weigerde vooralsnog de Rus een titelgevecht te geven, en blessures werkten ook niet echt in het voordeel van de Dagestani. Nurmagomedov heeft nog nooit verloren in zijn 27 Pro-MMA gevechten. In de UFC heeft hij onder meer overwinningen tegen Thiago Tavares, Abel Trujillo en voormalig UFC Lightweight Kampioen Rafael Dos Anjos. Nurmagomedov heeft echter regelmatig problemen gehad met blessures waardoor hij vaker zich moest terugtrekken uit een gevecht. Nurmagomedov wilde persé op UFC 205 in New York vechten, en werd ingeroosterd tegen Michael Johnson. Na een moeilijk begin in de eerste ronde herpakte de Rus zich en controleerde hij het gevecht op de grond. Uiteindelijk finishte Nurmagomedov de Blackzilian Johnson in de derde ronde via TKO en liet na afloop (en tijdens de wedstrijd) duidelijk merken wat hij wilde : Een titelgevecht. Dat titelgevecht (Interim weliswaar) kreeg Nurmagomedov in 2017 tegen Tony Ferguson. Echter raakte Nurmagomedov ziek één dag voor het treffen met Ferguson en werd het gevecht afgeblazen. Nurmagomedov maakte vervolgens zijn rentree tijdens UFC 219 eind December 2017 tegen Edson Barboza. Nurmagomedov domineerde het gevecht van begin tot eind en won via Unanimous Decision. Nurmagomedov mocht vervolgens voor de Lightweight titel vechten tegen Tony Ferguson. Echter raakte Ferguson geblesseerd en zou vervangen worden door Max Holloway. Echter werd Holloway niet goedgekeurd door de NYSAC en werd op het laatste moment Al Iaquinta aangewezen als tegenstander. Nurmagomedov pakte de titel door Iaquinta via Unanimous Decision te verslaan. Nurmagomedov’s eerste titelverdediging zou vervolgens zijn tijdens UFC 229 in Las Vegas tegen Conor McGregor. Nurmagomedov domineerde het overgrote deel van het gevecht en wist de Ier zelfs knockdown te slaan. Uiteindelijk won Nurmagomedov via een Neck Crank Submission in de vierde ronde. Daarna versloeg hij Dustin Poirier in een schitterend gevecht in Abu Dhabi.

Tony Ferguson (MMA 25-3/UFC 15-1) heeft zich in een tijdsbestek van vijf jaar opgewerkt tot een absolute topvechter binnen de UFC. Ferguson kwam in 2011 voor het eerst in beeld als castmember van Seizoen 13 van The Ultimate Fighter. Ferguson won al zijn partijen via (T)KO waaronder ook de Finale tegen Ramsey Nijem. Ferguson besloot 2011 met een 3-0 record in de UFC met onder andere een overwinning op UFC veteraan Yves Edwards. In 2012 vocht ”El Cucuy” eenmaal voor de UFC tegen Michael Johnson. Het zou de enige verliespartij worden tot noch toe in de Octagon van Ferguson. Johnson won na drie rondes via Unanimous Decision. Ferguson wist vervolgens onder meer te winnen van Edson Barboza en Lando Vannata via zijn favoriete D’Arce Choke Submission, en versloeg in November 2016 voormalig Kampioen Rafael Dos Anjos via Unanimous Decision na vijf rondes. Ferguson zou daarna gaan vechten tegen Khabib Nurmagomedov. Volgens velen zou dit het spektakel van de avond moeten gaan worden. Helaas ging er iets mis tijdens de weight-cut van Khabib waardoor hij in het ziekenhuis belandde en het gevecht niet doorging. Ferguson werd vervolgens ingepland in Oktober 2017 tegen Kevin Lee voor de Interim Lightweight titel. Ferguson won het gevecht na een moeilijke eerste ronde via een Triangle Choke Submission in de derde ronde. Hierdoor wist Ferguson de Interim titel te claimen. Vervolgens zou Ferguson voor de undisputed titel vechten in April 2018 tegen Khabib Nurmagomedov. Echter raakte Ferguson geblesseerd en pakte de UFC de Amerikaan zijn interim titel af. Hierdoor werd Ferguson in Oktober 2018 ingepland in een non-titlefight tegen Anthony Pettis. In een schitterend gevecht was het uiteindelijk Ferguson die won via TKO nadat Pettis opgaf aan het einde van de tweede ronde in verband met een gebroken hand. Daarna versloeg hij Donald Cerrone met een door Fight of the Night bekroond gevecht.

Comments are closed.

Translate »