breaking news

Tom Lawlor krijgt twee jaar schorsing na positieve USADA test

February 25th, 2017 | by Marcel Dorff

USADA heeft vandaag bekend gemaakt dat UFC Light-Heavyweight vechter Tom Lawlor een schorsing van twee jaar na het positief testen op een verboden middel heeft geaccepteerd.

Lawlor testte positief voor het middel Ostarine (MK-2866) tijdens een out-of-competition urinetest op 10 Oktober 2016. Ostarine is een verboden middel in de categorie ‘’Anabolic Agents’’ en is ten aller tijden verboden onder de UFC Anti-Doping Policy. Dit is overgenomen door de WADA Lijst van verboden middelen.

Ostarine, ook wel bekend als MK-2866 en Enobosarm, is een non-FDA goedgekeurde selectieve androgene receptor modulator (SARM), die illegaal in de Verenigde Staten wordt verkocht en wereldwijd als een prestatie bevorderende substantie. Ostarine is momenteel niet beschikbaar als een medicatie op recept en is in elk land verboden. Het ongeoorloofd gebruik kan ernstige bijwerkingen met zich meebrengen. Toch is Ostarine een aangetroffen ingrediënt in veel voedingssupplementen verkocht in de Verenigde Staten. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft gevraagd aan specifieke voedingssupplementfabrikanten om waarschuwingsbrieven op te stellen dat Ostarine een niet-goedgekeurde nieuwe drug is en dat de verkoop van het geneesmiddel in strijd is met de Federal Food, Drug, and Cosmetic Act (FDCA).

De schorsing van Lawlor is ingegaan op de datum dat hij positief getest werd.

Comments are closed.

Translate »