breaking news

Tom Duquesnoy maakt UFC debuut tegen Patrick Williams in Kansas City

February 28th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat BAMMA Bantamweight & Featherweight Kampioen Tom Duquesnoy zijn UFC debuut zal maken tegen Patrick Williams tijdens UFC on FOX 24 in Kansas City, Missouri. De JacksonWink MMA vechter debuteert op Bantamweight in de Octagon van het Sprint Center. Het gevecht op 15 April 2017 tussen beide mannen zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card.

Patrick Williams (MMA 8-4/UFC 1-1) maakte in 2014 zijn debuut voor de UFC, maar heeft in verband met blessures slechts twee keer zijn opwachting in de Octagon gemaakt. De man uit Homestead, Florida maakte zijn UFC debuut tegen Chris Beal. Een zeer vervelend debuut voor Williams die zeer hard KO ging in de tweede ronde door een ”Flying Knee” techniek van Beal. Williams kwam echter zeer sterk terug in zijn tweede UFC gevecht tegen TUF Latin America 1 winnaar Alejandro Perez. Via een Guillotine Choke na 23 seconden wist Williams zijn eerste UFC overwinning bij te schrijven en ook nog eens de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen. Na meerdere gecancelde gevechten is Williams bijna twee jaar na zijn laatste gevecht terug in de Octagon.

Tom Duquesnoy (MMA 14-1-0-1/UFC 0-0-0-0) werd eerder dit jaar door de UFC overgenomen van BAMMA. Duquesnoy was in die organisatie zowel kampioen in het Bantam als in het Featherweight. De Fransman die al jaren traint bij JacksonWink MMA wordt door zijn allround game gezien als een van de grootste talenten in deze sport. Duquesnoy begon pas in 2012 aan zijn Pro-MMA carrière, maar heeft in die tijd een record opgebouwd van veertien overwinningen, één verliespartij en één No-Contest. Inmiddels heeft Duquesnoy al elf gevechten achter elkaar niet meer verloren en heeft hij een winstreak van vijf gevechten. Zijn enige verliespartij leed Duquesnoy tegen de Finse UFC vechter Makwan Amirkhani via Brabo Choke Submission.

Comments are closed.

Translate »