breaking news

Tom Breese treft Antonio Arroyo tijdens UFC evenement op 5 juni

April 16th, 2021 | by Redactie
Tom Breese treft Antonio Arroyo tijdens UFC evenement op 5 juni
UFC
0

Tom Breese maakt op 5 juni aanstaande zijn opwachting in de Octagon. De Engelsman die inmiddels al jaren in Canada traint gaat het opnemen tegen de Braziliaan Antonio Arroyo die in zijn derde UFC partij op zoek zal gaan naar zijn eerste overwinning binnen de organisatie. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. Echter lijkt Las Vegas het meest voor de hand liggend. Super Lutas maakte de partij bekend.

Tom Breese (MMA 12-3/UFC 5-3) kwam als ongeslagen vechter en Lonsdale BAMMA Welterweight Kampioen in 2015 de UFC binnen. De Engelsman had een finishratio van 100%. Hij debuteerde in Brazilië tegen Luiz Dutra. Voor vijandig publiek wist hij Dutra vlak voor het einde van de eerste ronde via TKO te finishen. Breese werd vervolgens gekoppeld aan de Ier Cathal Pendred. Opnieuw voor vijandig publiek slaagde Breese erin zijn tegenstander in de eerste ronde via TKO te stoppen. Dit leverde hem ook nog een de Performance of the Night bonus op. Begin 2016 vocht Breese in Engeland tegen de Japanse veteraan Keita Nakamura. In een zeer gelijkwaardig gevecht was Breese op de scorecards via Unanimous Decision uiteindelijk de sterkere. In Juni 2016 vocht Breese tegen Sean Strickland. In een zeer matig tot slecht gevecht wist Strickland uiteindelijk het gevecht te winnen via Split Decision, en zodoende Breese zijn eerste nederlaag in zijn Pro-MMA carrière toe te brengen. Breese werd vervolgens in 2017 gekoppeld aan Oluwale Bamgbose tijdens UFC Londen. Echter werd Breese vanwege ziekte van het gevecht gehaald vlak voor aanvang van het evenement. Breese keerde pas terug in Mei 2018 tijdens UFC Liverpool tegen de Australiër Daniel Kelly. Breese won via TKO in de eerste ronde. Breese zou vervolgens in November 2018 zijn opwachting maken tijdens UFC Buenos Aires tegen Cezar Ferreira. Echter moest hij in verband met een blessure verstek laten gaan. Breese werd vervolgens ingepland tijdens UFC Londen in Maart 2019 tegen Alessio Di Chirico. Echter moest Di Chirico onder het mes waarna Cezar Ferreira zou invallen. Helaas was het ditmaal Ferreira die geblesseerd raakte en zat Breese wederom zonder tegenstander. Factory X vechter Ian Heinisch nam vervolgens de partij op short notice aan. Echter werd Breese twee uur voor aanvang van het evenement niet fit bevonden en werd het gevecht gecanceld. Hierdoor keerde Breese pas in Februari 2020 terug in de Octagon. Tijdens UFC Norfolk werd in de eerste ronde verloren via TKO van Brendan Allen. Breese zou het vervolgens in Oktober 2020 opnemen tegen de Rus Roman Kopylov. Echter liet Kopylov om onbekende redenen verstek gaan en werd vervangen door KB Bhullar. Breese imponeerde met een TKO overwinning vroeg in de eerste ronde en kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Breese kon die goede lijn in Januari 2021 niet doortrekken. Via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde werd verloren van Omari Akhmedov.

Embed from Getty Images

Antonio Arroyo (MMA 9-4/UFC 0-2) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn carrière begon in 2014. Arroyo wist in het regionale Braziliaanse circuit vier van zijn eerste vijf partijen te winnen. Arroyo tekende vervolgens een contract voor een gevecht bij LFA. Arroyo verloren van de ongeslagen Herdem Alacabek via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Arroyo wist vervolgens een stijgende lijn te pakken en drie partijen achtereenvolgens te winnen. Dit leverde hem de kans op om een UFC contract te winnen tijdens het eerste seizoen van de Braziliaanse Contender Series. Arroyo won van Diego Henrique via Unanimous Decision echter kreeg hij geen contract. Echter was de UFC wel onder de indruk van de Braziliaan. Hierdoor kreeg hij de kans om tijdens het derde seizoen van de Amerikaanse Dana White’s Contender Series alsnog een contract in de wacht te slepen. Dit gebeurde ook. Arroyo won van Stephen Regman via Arm Triangle Choke Submission en verdiende een contract bij de UFC. Arroyo zou vervolgens zijn UFC debuut gaan maken in November 2019 tegen Kevin Holland tijdens UFC São Paulo. Echter werd Holland ten faveure van een ander gevecht van zijn partij tegen Arroyo gehaald. Hierdoor werd Alessio Di Chirico de nieuwe tegenstander. Helaas zou ook Di Chirico “fightday” niet halen en kreeg Arroyo in Andre Muniz voor de derde keer een nieuwe opponent. Muniz haalde “fightday” wél en bleek via Unanimous Decision te sterk voor Arroyo. Vervolgens zou Arroyo vechten in Februari 2020 tegen Trevin Giles. Echter werd de Braziliaan om medische redenen van de partij gehaald. Arroyo werd in November 2020 gekoppeld aan Andreas Michailidis. Echter raakte de Griek geblesseerd en werd vervangen door Eryk Anders. Helaas ging ook deze partij niet door aangezien Anders problemen had tijdens de weging. Hierdoor zou Arroyo een maand later ingeboekt worden tegen Deron Winn. Arroyo verloor de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »