breaking news

Todd Duffee out, Daniel Spitz in tegen Mark Godbeer tijdens UFC 209

February 17th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft Mark Godbeer via zijn Twitter laten weten dat hij een nieuwe tegenstander heeft toegewezen gekregen om tegen te vechten tijdens UFC 209 in Las Vegas, Nevada. Eerder meldden we al dat Todd Duffee niet kon vechten waarna Godbeer dus zonder tegenstander zat. De ongeslagen Daniel Spitz is door de UFC gecontracteerd en mag op 4 Maart 2017 zijn kunsten gaan vertonen in de Octagon van de T-Mobile Arena tegen Godbeer. Dit Heavyweightgevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Mark Godbeer (MMA 11-3/UFC 0-1) was toen hij eind vorig jaar bij de UFC tekende de BAMMA Heavyweight kampioen. Godbeer won deze titel door in Juni 2015 Paul Taylor (niet de UFC veteraan) te verslaan via TKO in de tweede ronde. In Mei 2016 verdedigde hij zijn titel met succes tegen Stuart Austin. Ook Austin werd in de tweede ronde verslagen via TKO. Godbeer vocht ook eenmaal voor Bellator. Dit was geen succes, hij verloor van Cheick Kongo via TKO. Godbeer maakte in Belfast zijn debuut voor de UFC tegen de Amerikaan Justin Ledet. Een onsuccesvol debuut aangezien Godbeer vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission werd gestopt door Justin Ledet. Ledet die zelf boksen als zijn sterkste wapen ziet was zelf het meest verbaasd over zijn Submission overwinning tegen iemand als Godbeer. Godbeer mag nu gaan proberen tegen Spitz zijn eerste UFC overwinning te behalen.

Daniel Spitz (MMA 5-0/UFC 0-0) maakt op short notice zijn UFC debuut. De vechter uit Spokane, Washington traint ook in zijn geboortestad bij de Sikjitsu gym waar ook onder meer UFC vechters als Michael Chiesa, Sam Sicilia en Julianna Peña regelmatig trainen. Spitz zou in eerste instantie gisteren vechten tijdens King of the Cage : New Blood. Maar dit gevecht ging niet door. Nu is duidelijk waarom aangezien Spitz dus een contract bij de UFC heeft getekend. Spitz heeft een notable win op zijn record tegen Hawaiïaanse UFC veteraan Wesley ”Cabbage” Correia. Spitz is nog ongeslagen en wist vier van zijn in totaal vijf gevechten in de eerste ronde te beslissen. Alleen UFC veteraan Correia maakte het tot de scorecards. Spitz zal proberen zijn win-en ongeslagen streak voor te zetten met zijn eerste UFC overwinning ten koste van Godbeer.

Comments are closed.

Translate »