breaking news

Todd Duffee maakt lang verwachte terugkeer tegen Mark Godbeer tijdens UFC 209

January 4th, 2017 | by Marcel Dorff

Het heeft ruim anderhalf jaar geduurd, maar Todd Duffee zal eindelijk terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC 209 in Las Vegas, Nevada zal hij het opnemen tegen de Engelsman Mark Godbeer. Het Heavyweightgevecht zal plaatsvinden op 4 Maart 2017 in de T-Mobile Arena.

Todd Duffee (MMA 9-3/UFC 3-2) werd door de UFC in 2009 als ongeslagen vechter gecontracteerd. De jonge Amerikaan had indruk gemaakt in zijn gevecht bij de Jungle Fight promotie in Brazilië. Hier versloeg hij Chute Boxe Legende Assuerio Silva in de tweede ronde via TKO. Duffee zou nog meer indruk maken in zijn UFC debuut door tegenstander Tim Hague binnen 7 (!!!) seconden KO te slaan. Het duurde vervolgens negen maanden alvorens Duffee zijn tweede opwachting maakte binnen de UFC. Mike Russow was zijn tegenstander. Wat niemand zag aankomen (inclusief Russow zelf niet) gebeurde. Russow sloeg Duffee in de derde ronde KO. Vervolgens ontstond er wrijving tussen de UFC en Duffee wat resulteerde in een ontbinding van het contract van Duffee. Duffee vocht vervolgens voor DREAM en de SFL promotie. In de DREAM organisatie vocht hij voor de Heavyweight Belt tegen Alistair Overeem. Zonder succes aangezien Duffee na 19 seconden KO werd geslagen. Na een overwinning tegen Neil Grove in de SFL promotie keerde Duffee in 2012 alsnog terug naar de UFC. Duffee wist zijn comeback kracht bij te zetten door Philip De Fries via TKO in de eerste ronde te stoppen. Dit leverde de Amerikaan ook nog een de KO vd. Avond bonus op. Mede door blessures stond Duffee maar liefst twee jaar aan de kant, en zou hij in 2014 pas weer terugkeren. Anthony Hamilton was zijn tegenstander.  Duffee had geen moeite met Hamilton en finishte de JacksonWink MMA vechter na iets meer dan 30 seconden via KO. Een half jaar later in Juli 2015 vocht Duffee mede door blessures zijn laatste gevecht. Het Main Event van de avond tegen voormalig UFC Heavyweight Kampioen Frank Mir. Mir die bekend staat om zijn zeer sterke BJJ gebruikte zijn groundgame niet. Hij sloeg Duffee na ongeveer anderhalve minuut KO. Duffee zal proberen bijna anderhalf jaar naar dato zich eindelijk te revancheren voor dit verlies.

Mark Godbeer (MMA 11-3/UFC 0-1) was toen hij eind vorig jaar bij de UFC tekende de BAMMA Heavyweight kampioen. Godbeer won deze titel door in Juni 2015 Paul Taylor (niet de UFC veteraan) te verslaan via TKO in de tweede ronde. In Mei 2016 verdedigde hij zijn titel met succes tegen Stuart Austin. Ook Austin werd in de tweede ronde verslagen via TKO. Godbeer vocht ook eenmaal voor Bellator. Dit was geen succes, hij verloor van Cheick Kongo via TKO. Godbeer maakte in Belfast zijn debuut voor de UFC tegen de Amerikaan Justin Ledet. Een onsuccesvol debuut aangezien Godbeer vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission werd gestopt door Justin Ledet. Ledet die zelf boksen als zijn sterkste wapen ziet was zelf het meest verbaasd over zijn Submission overwinning tegen iemand als Godbeer.

pixlr_20170104005001731

Leave a Reply

Translate »