breaking news

Toch geen pensioen voor Matt Brown maar gevecht tegen Carlos Condit?

January 19th, 2018 | by Lennart Van Arendonk

De 37-jarige Mixed Martial Arts vechter Matt Brown zou tijdens UFC Fight Night 120 voor de laatste keer op het canvas staan. In Norfolk, Virginia wist hij zijn loopbaan spectaculair af te sluiten met een knock-out in de eerste ronde. Echter lijkt het er op dat Brown zijn handschoenen weer van de wilgen heeft getrokken. Het gerucht gaat dat hij in april gaat vechten Carlos Condit.

Matt Brown liet via social media weten, toch niet te willen stoppen met het wedstrijdvechten:
https://twitter.com/IamTheImmortal/status/954084445769809920?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fmmajunkie.com%2F2018%2F01%2Freport-matt-brown-not-retiring-will-meet-carlos-condit-at-ufc-event-in-april

Er gaan gesprekken dat de Ultimate Fighting Championship (UFC) aan het kijken is om het gevecht tussen Matt Brown en Carlos Condit te realiseren.

Matt Brown (MMA 21-16/UFC 14-10) is toe aan zijn 25ste gevecht voor de UFC. Hij kan een overwinning goed gebruiken aangezien hij 5 van zijn laatste 7 gevechten verloor. Hij vocht hierin niet tegen de minsten. Onder andere Robbie Lawler, Johny Hendricks, Donald Cerrone en Demian Maia waren de tegenstanders in deze gevechten. Brown heeft een bruine band Judo en bruine band BJJ. Hij staat bekend om zijn goede cardio en zijn staande werk. Per partij deelt hij gemiddeld 60 stoten en trappen uit en 23 van zijn 48 geprobeerde takedowns waren succesvol. Hij zou zijn loopbaan afsluiten na een spectaculaire knock-out tegen Diego Sanchez. Maar lijkt spijt te hebben van dit besluit en hoopt binnenkort weer op het canvas te staan om te knokken voor de winst.

Carlos Condit (MMA 30-11/UFC 7-7) behoort al jaren tot de absolute top van de Welterweight divisie. Condit traint al sinds het begin van zijn carrière in zijn geboorteplaats Albuquerque, New Mexico bij JacksonWink MMA. Condit vocht in het begin van zijn carrière op regionale shows, en maakte furore bij organisaties als King of the Cage, het Hawaiïaanse Rumble on the Rock en het Japanse Pancrase alvorens hij in 2007 een contract tekende bij de WEC organisatie. Condit wist in zijn tweede gevecht voor de organisatie al de Welterweight titel te pakken door UFC veteraan John Alessio te verslaan. Condit verdedigde vervolgens de belt driemaal. Alle drie de tegenstanders werden gefinisht. De UFC implementeerde vervolgens de WEC Welterweight divisie in de eigen organisatie waardoor Condit vanaf 2009 voor de UFC uitkwam. Condit verloor echter zijn UFC debuut via een zeer close Split Decision tegen de Deen Martin Kampmann. Vervolgens herpakte Condit zich en won hij viermaal op rij. Onder meer Dan Hardy en Dong Hyun Kim werden beiden gefinisht via KO in de eerste ronde. Die laatste overwinning leverde Condit een Interim Titelgevecht op tegen voormalig Strikeforce & WEC Welterweight Kampioen Nick Diaz. Condit zou het gevecht uiteindelijk via een controversiële Split Decision winnen, en mocht zodoende om de ”echte” titel vechten tegen Kampioen Georges St.Pierre. Condit wist GSP knockdown te trappen, maar wist verder het gevecht niet te imponeren. GSP wist zodoende via Unanimous Decision zijn titel te behouden. Nadat Condit in 2013 ook via Unanimous Decision verloor van Johny Hendricks leek een nieuw titelgevecht verder weg dan ooit. Echter zou Condit zich later dat jaar wel revancheren voor zijn debuut verlies binnen de UFC. Condit versloeg Martin Kampmann via TKO in de vierde ronde en zou in 2014 vechten voor de #1 contenderspot tegen Tyron Woodley. Condit scheurde echter zijn kruisband af en scheurde ook zijn meniscus in tijdens het gevecht waardoor Woodley won via TKO. Na een operatie kwam Condit ruim een jaar later terug tegen Thiago Alves. Condit leek herboren en versloeg de immer taaie Braziliaan via TKO in de tweede ronde. De UFC zette vervolgens een titelgevecht op tussen Welterweight Kampioen Robbie Lawler en Carlos Condit. Lawler won het gevecht via een zéér controversiële Split Decision waardoor Condit opnieuw naast de titel greep. Condit’s een na laatste partij dateert uit Augustus 2016. Via Rear Naked Choke Submission vroeg in de eerste ronde was BJJ ace Demian Maia te sterk. Condit dacht eraan om met pensioen te gaan, maar liet vervolgens weten weer volop in training te zijn. Hij kwam terug tegen Neil Magny maar wist hier niet overtuigend te vechten. Hij verloor de partij met een unanieme beslissing.

Volg MMA DNA voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »