breaking news

TJ Laramie vs. Damon Jackson toegevoegd aan UFC evenement op 1 mei

February 4th, 2021 | by Marcel Dorff
TJ Laramie vs. Damon Jackson toegevoegd aan UFC evenement op 1 mei
UFC
0

TJ Laramie gaat op 1 mei proberen zijn eerste UFC overwinning te pakken. De Canadees gaat het opnemen tegen Fortis MMA vechter Damon Jackson in de Featherweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. MMA Lock of the Night wist eerder een mondeling akkoord te melden. Inmiddels is de partij bevestigd.

TJ Laramie (MMA 12-4/UFC 0-1) is een Canadese MMA vechter die sinds 2015 is te aanschouwen in het professionele MMA circuit. Laramie wist drie van zijn eerste vier partijen winnend af te sluiten en tekende in 2016 bij het hoog aangeschreven TKO. Daar zou Laramie uitgroeien tot een van de grootste Canadese talenten in het MMA. Tijdens zijn vijfde partij voor de organisatie won hij de vacante titel door Charles Jourdain via Unanimous Decision te verslaan. Laramie verdedigde de titel eenmaal met succes tegen João Luis Nogueira, maar verloor vervolgens de titel tegen Alex Morgan. Dit was voor de tweede maal dat Laramie verloor van Morgan. Laramie tekende vervolgens bij de PFC organisatie in London, Ontario, Canada. Ook daar wist Laramie hoge ogen te gooien en pakte hij in zijn derde partij de titel. Vervolgens kreeg de Canadees de kans om tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series voor een UFC contract te vechten tegen Daniel Swain. In een zeer interessante partij won Laramie nadat Swain in verband met een ribblessure niet verder kon. Dana White was overtuigd van het talent van Laramie waardoor de Canadees het gewilde UFC contract bemachtigde. In September 2020 maakte Laramie zijn UFC debuut tegen Darrick Minner. Een debuut om heel snel te vergeten. Laramie verloor binnen een minuut via een Guillotine Choke Submission.

Embed from Getty Images

Damon Jackson (MMA 18-4-1-1/UFC 1-2-1-1) maakte in 2012 zijn professionele MMA debuut. De Amerikaan wist meteen vanaf de start te imponeren en wist in zijn negende partij al de Legacy FC titel te pakken door UFC veteraan Leonard Garcia via Arm-Triangle Choke Submission te verslaan. Dit was voor de UFC genoeg bewijs om Jackson met een 9-0 record te contracteren. Jackson kon echter niet overtuigen. In drie optredens wist Jackson niet te winnen en werd zijn contract ontbonden. Jackson keerde terug bij Legacy FC. De organisatie ging samen met de RFA en werd omgedoopt tot het gloednieuwe LFA. Jackson vocht voor de inaugurele titel, maar verloor van Kevin Aguilar. Na vervolgens vier Submission overwinningen op rij te hebben gepakt werd de Interim titel gewonnen tegen Nate Jennerman. Jackson tekende vervolgens bij de PFL om mee te doen aan het 1 miljoen dollar toernooi. Jackson ging zwaar KO in zijn debuut partij tegen Movlid Khaibulaev. Jackson won een jaar later zijn Main Event partij tegen Mauro Chaulet bij de LFA organisatie. Mede doordat de UFC een tegenstander nodig had voor Mirsad Bektic keerde Jackson terug in de Octagon. Jackson pakte de grootste overwinning tot dan toe uit zijn carrière door Mirsad Bektic te stoppen via Guillotine Choke Submission in de derde ronde. Jackson kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Helaas voor Jackson kon hij die sterke prestatie geen goed vervolg geven. In December 2020 werd verloren via KO tegen Ilia Topuria.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »