breaking news

Titan FC kampioen Irwin Rivera tekent bij de UFC, vecht morgen tegen Giga Chikadze

May 15th, 2020 | by Redactie
Titan FC kampioen Irwin Rivera tekent bij de UFC, vecht morgen tegen Giga Chikadze
UFC
0

De UFC heeft op het allerlaatste moment alsnog een vervanger weten te vinden voor Mike Davis. Davis trok zich gisteren terug uit zijn gevecht in de Featherweight divisie tegen de Georgiër Giga Chikadze. Chikadze zal nu zijn opwachting maken tegen Titan FC Bantamweight kampioen Irwin Rivera. Rivera die traint bij Hard Knocks 365 in Boca Raton, Florida maakt morgen zijn UFC debuut in Jacksonville, Florida tijdens de Preliminary Card van UFC on ESPN 8 in de Featherweight divisie. MMA Fighting maakte de nieuwe partij als eerste bekend.

Giga Chikadze (MMA 9-2/UFC 2-0) verdiende zijn sporen in het kickboksen, maar is inmiddels volledig gefocust op het MMA. De Georgiër maakte in 2015 zijn Pro-MMA debuut. Dit debuut was niet succesvol waarna Chikadze tekende bij de Gladiator Challenge organisatie. Na vijf overwinningen werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Chikadze stelde teleur en verloor in de derde ronde via een Rear Naked Choke Submission tegen Austin Springer. Chikadze keerde terug bij de Gladiator Challenge organisatie waar hij twee overwinningen op rij wist te pakken. Chikadze werd vervolgens door de UFC gecontracteerd en maakte tijdens UFC Kopenhagen in September 2019 zijn debuut tegen Brandon Davis. Chikadze won het gevecht via Split Decision. Vervolgens zou Chikadze tijdens UFC Norfolk in Februari 2020 vechten tegen Mike Davis. Echter raakte Davis geblesseerd en wist de UFC geen vervanger te vinden. Chikadze zou vervolgens ingepland worden een week later tijdens UFC 248 tegen Jamall Emmers. Chikadze won het gevecht via Split Decision. Vervolgens werd de partij tegen Mike Davis opnieuw ingepland. Echter zei Davis wederom af en werd Chikadze gematcht tegen Irwin Rivera.

Embed from Getty Images

Irwin Rivera (MMA 9-4/UFC 0-0) is een Mexicaanse MMA vechter die sinds 2015 te vinden is in het professionele circuit. Rivera traint en woont in Florida. De Hard Knocks 365 vechter begon zijn carrière in het lokale circuit van Florida en wist daar een record op te bouwen van 4-0 waarna hij tekende bij Legacy FC. Daar wist hij eenmaal te winnen in twee partijen waarna hij tekende bij Combate Americas. Daar kende Rivera zijn minste periode en wist hij in drie partijen slechts eenmaal te winnen. Vervolgens zou Rivera in 2018 bij Titan FC tekenen. Na een ongelukkig debuut wist Rivera een jaar later Lazar Stojadinovic op indrukwekkende wijze te finishen. Hierdoor gaf Titan FC Rivera de kans om voor de interim titel te vechten tegen Matt Wagy. Rivera won in de vierde ronde via een trap naar de lever. Die interim titel werd later omgezet in de “echte” titel nadat kampioen Rudson Caliocane gestript werd. Uiteindelijk verdedigde Rivera zijn titel eenmaal. In December 2019 werd de ongeslagen Danny Sabatello in de vierde ronde via KO verslagen. Rivera zal nu zijn UFC debuut gaan maken.

Irwin Rivera Undefeated Heading into Legacy FC 46; He Expected ...

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »