breaking news

Titan FC 47 zal plaatsvinden in Fort Lauderdale, Florida

November 23rd, 2017 | by Marcel Dorff
Titan FC 47 zal plaatsvinden in Fort Lauderdale, Florida
Titan FC
0

De Titan FC organisatie heeft na een zeer succesvol evenement eerder deze maand (Titan FC 46) inmiddels ook het 47ste evenement van de organisatie aangekondigd. Tijdens het Main Event zal worden gestreden om de vacante Featherweight titel. Het grote talent van Team Lloyd Irvin namelijk Sodiq Yusuff krijgt de kans om zijn allereerste Pro-MMA wereldtitel te veroveren. Hij neemt het op tegen de Cubaan Luis Gomez. Eveneens heeft de organisatie een Co-Main Event met Flyweight titel implicaties op het programma gezet. Gustavo Balart neemt het op tegen Bruno Mesquita.

Sodiq Yusuff (MMA 5-0) wordt gezien als een van de grootste talenten van de VS die nog niet is getekend door een grote organisatie. De Team Lloyd Irvin vechter is de vaste trainingspartner van UFC Lightweight contender James Vick. Na een amateur carrière van twee jaar waar Yusuff ongeslagen bleef, maakte hij in 2016 zijn Pro-MMA debuut. Yusuff maakte furore in de Victory FC organisatie met drie overwinningen, en wist recent ook in de CFFC organisatie te imponeren met een snelle KO overwinning tegen Vadim Ogar. Yusuff zet nu zijn ongeslagen record op het spel tegen Luis Gomez (MMA 5-1). Gomez vecht sinds 2015 in het Pro-MMA circuit en wist met vier overwinningen de aandacht van de UFC te trekken. Tijdens de Dana White’s Tuesday Night Contender Series ging het echter mis voor Gomez, die vervolgens bij de Titan FC organisatie tekende. Na een succesvol debuut vorige week tegen Guillerme Dos Santos mag Gomez nu voor de titel vechten tegen Yusuff.

Gustavo Balart (MMA 5-0) is een ongeslagen Cubaanse vechter en voormalig deelnemer aan de Olympische Spelen in de discipline Grieks-Romeins worstelen. Balart wist in 2011 in Guadalajara de Pan American Games op zijn naam te schrijven en de gouden medaille te pakken. Balart begon zijn MMA carrière al in 2015, maar vocht destijds maar eenmaal. Dit jaar pakte hij die carrière weer op. Balart vocht op alle evenementen van Titan FC dit jaar, en wist in alle vier zijn gevechten de overwinning te pakken. Balart zou al eerder een titelgevecht krijgen, maar mede omdat Jose Torres zowel de Flyweight en Bantamweight Kampioen is zal Balart moeten wachten. Aangezien Torres vorige week nog zijn Bantamweight titel verdedigde. Bruno Mesquita (MMA 7-2) is een zeer sterke Braziliaanse vechter beter bekend onder de naam ”Bruno Korea”. Mesquita deed mee aan het vierde seizoen van TUF Brazil. Mesquita verloor uiteindelijk in de halve finale van de latere winnaar Reginaldo Vieira. Mesquita had wel eerder de sterke Leandro Higo verslagen in het toernooi. Uiteindelijk verloor Mesquita zijn enige officiële gevecht voor de UFC tegen Matheus Nicolau via een Japanese Necktie Submission. Sindsdien heeft Mesquita driemaal gewonnen waaronder zijn Titan FC debuut. Echter verloor hij zijn laatste gevecht tegen Jorge Calvo Martin.

Comments are closed.

Translate »