breaking news

Timur Valiev vervangt Umar Nurmagomedov tegen Jack Shore op 19 maart tijdens “UFC London”

December 26th, 2021 | by Marcel Dorff
Timur Valiev vervangt Umar Nurmagomedov tegen Jack Shore op 19 maart tijdens “UFC London”
UFC
0

Umar Nurmagomedov staat niet langer ingeroosterd om het op te nemen tegen Jack Shore. De reden waarom is onbekend. Nurmagomedov wordt vervangen door zijn landgenoot Timur Valiev. De partij zal plaatsvinden in de Bantamweight divisie op 19 maart. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie, echter is Londen de beoogde locatie. MMA Fight Universe maakte het gevecht bekend.

Jack Shore (MMA 15-0/UFC 4-0) is een MMA vechter uit Wales die na een ongeslagen amateur carrière van drie jaar in 2015 zijn debuut maakte bij de professionals. Shore debuteerde tijdens een Fight Night van de Cage Warriors organisatie. Echter werd Shore al snel bij de grote evenementen van Cage Warriors betrokken en was hij de posterboy voor de organisatie in Wales. Shore won zijn eerste zes gevechten voortijdig, en wist ook vervolgens de talentvolle Belg Ayton de Paepe te verslaan. Shore kreeg vervolgens te maken met voormalig UFC vechter Vaughan Lee. Shore ging voor het eerst naar de scorecards, maar won de partij wel via Unanimous Decision. In September 2018 versloeg Shore voor eigen publiek Weslley Maia en mocht hij in December 2018 voor de vacante Cage Warriors titel vechten tegen Mike Ekundayo. Shore won via KO in de derde ronde en pakte de titel. Shore verdedigde vervolgens vier maanden later met succes zijn titel door Scott Malone via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde te finishen. Shore tekende vrij snel na dit gevecht bij de UFC en maakte uiteindelijk in September 2019 tijdens UFC Kopenhagen zijn debuut tegen Nohelin Hernandez. Shore won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde en pakte eveneens de Performance of the Night bonus. Shore zou vervolgens worden gematch tegen Geraldo de Freitas in Maart 2020 tijdens UFC Londen. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Shore werd vervolgens in Juli 2020 gekoppeld aan Anderson Dos Santos. Echter moest Dos Santos verstek laten gaan nadat hij positief testte voor COVID-19. Hierdoor werd Aaron Phillips de tegenstander. Shore won de partij via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens zou Shore in November 2020 gematcht worden tegen Khalid Taha. Echter moest Shore zich om onbekende redenen terugtrekken. Shore zou hierdoor pas in April 2021 zijn terugkeer maken in de UFC tegen Hunter Azure. In een competitief gevecht bleef Shore via Split Decision ongeslagen. Shore zou het vervolgens opnemen tegen Said Nurmagomedov. Echter kon Nurmagomedov in verband met visumproblemen niet vechten en werd Zviad Lazishvili de tegenstander. Helaas zou Lazishvili zich een week voor het gevecht blesseren en werd vervangen door Liudvik Sholinian. Shore won de partij via een dominante Unanimous Decision. Vervolgens zou Shore in Maart 2021 zijn opwachting gaan maken tegen Umar Nurmagomedov. Echter trok Nurmagomedov zich terug en werd Timur Valiev de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Timur Valiev (MMA 18-2-0-1/UFC 2-0-0-1) is een vechter uit Dagestan die in 2010 zijn professionele MMA debuut maakte. Valiev begon zijn carrière met een verliespartij. Echter wist hij vervolgens zes partijen achter elkaar te winnen. Onder meer Oleg Borisov werd verslagen. Valiev zou vervolgens in 2014 tekenen bij de WSOF (huidig PFL). Daar wist Valiev ook indruk te maken met overwinningen op Isaiah Chapman en Ed West. Uiteindelijk zou worden verloren via Split Decision van Chris Gutierrez. Echter zou Valiev een directe rematch krijgen en daarin Gutierrez wel weten te verslaan via Unanimous Decision. WSOF ging vervolgens over in PFL. Valiev deed mee aan het 1 miljoen dollar Bantamweight toernooi. De Dagestani won zijn beide voorronde partijen, maar moest helaas met een blessure het toernooi verlaten. In 2019 vocht Valiev tweemaal met succes voor de GFC organisatie. Uiteindelijk kreeg hij in 2020 de kans om te vechten in de UFC tegen Jamall Emmers. Helaas werd de partij gecanceld nadat Valiev zijn visum niet rond kreeg. Valiev zou vervolgens in Augustus 2020 vechten tegen Mark Striegl. Echter werd Striegl van de partij gehaald in verband met een positieve COVID-19 test en werd vervangen door Trevin Jones. Valiev verloor na een uitstekend begin de partij via TKO in de tweede ronde. De verliespartij werd later omgezet in een No Contest nadat Jones positief testte voor marihuana gebruik. Valiev zou vervolgens naar zijn normale gewichtsklasse teruggaan. In de Bantamweight divisie werd hij in Februari 2021 gematcht met Julio Arce. Arce moest echter verstek laten gaan en werd vervangen door Martin Day. Valiev won de partij via een dominante Unanimous Decision. In Juni 2021 voegde Valiev daar een tweede overwinning op rij aan toe door Raoni Barcelos via Majority Decision te verslaan. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus. Valiev werd vervolgens in Oktober 2021 ingepland tegen Daniel Santos. Echter trok Valiev zich om onbekende redenen terug.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »