breaking news

Timur Valiev treft Daniel “Willycat” Santos tijdens UFC evenement op 16 oktober

August 26th, 2021 | by Marcel Dorff
Timur Valiev treft Daniel “Willycat” Santos tijdens UFC evenement op 16 oktober
UFC
0

Timur Valiev gaat op 16 oktober zijn opwachting maken in de Octagon. De Dagestani gaat het opnemen tegen UFC debutant Daniel “Willycat” Santos. Santos staat bekend als een van de grootste talenten in Brazilië en is trainingspartner van UFC Lightweight kampioen Charles Oliveira. Valiev en Santos treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Het gevecht werd bekend gemaakt door AG Fight.

Timur Valiev (MMA 18-2-0-1/UFC 2-0-0-1) is een vechter uit Dagestan die in 2010 zijn professionele MMA debuut maakte. Valiev begon zijn carrière met een verliespartij. Echter wist hij vervolgens zes partijen achter elkaar te winnen. Onder meer Oleg Borisov werd verslagen. Valiev zou vervolgens in 2014 tekenen bij de WSOF (huidig PFL). Daar wist Valiev ook indruk te maken met overwinningen op Isaiah Chapman en Ed West. Uiteindelijk zou worden verloren via Split Decision van Chris Gutierrez. Echter zou Valiev een directe rematch krijgen en daarin Gutierrez wel weten te verslaan via Unanimous Decision. WSOF ging vervolgens over in PFL. Valiev deed mee aan het 1 miljoen dollar Bantamweight toernooi. De Dagestani won zijn beide voorronde partijen, maar moest helaas met een blessure het toernooi verlaten. In 2019 vocht Valiev tweemaal met succes voor de GFC organisatie. Uiteindelijk kreeg hij in 2020 de kans om te vechten in de UFC tegen Jamall Emmers. Helaas werd de partij gecanceld nadat Valiev zijn visum niet rond kreeg. Valiev zou vervolgens in Augustus 2020 vechten tegen Mark Striegl. Echter werd Striegl van de partij gehaald in verband met een positieve COVID-19 test en werd vervangen door Trevin Jones. Valiev verloor na een uitstekend begin de partij via TKO in de tweede ronde. De verliespartij werd later omgezet in een No Contest nadat Jones positief testte voor marihuana gebruik. Valiev zou vervolgens naar zijn normale gewichtsklasse teruggaan. In de Bantamweight divisie werd hij in Februari 2021 gematcht met Julio Arce. Arce moest echter verstek laten gaan en werd vervangen door Martin Day. Valiev won de partij via een dominante Unanimous Decision. In Juni 2021 voegde Valiev daar een tweede overwinning op rij aan toe door Raoni Barcelos via Majority Decision te verslaan.

Embed from Getty Images

Daniel Santos (MMA 10-1/UFC 0-0), in Brazilië beter bekend als Daniel “Willycat”, is een Braziliaanse MMA vechter die in 2013 zijn professionele carrière startte. Santos baarde opzien in het regionale Braziliaanse circuit in zijn eerste drie jaar als prof. Zo won hij zijn eerste zeven partijen en werden onder meer Irwing Machado en Cleverson Silva verslagen. Dit trok de aandacht van de ACB (huidig ACA) organisatie. In 2018 debuteerde Santos met een Majority Decision overwinning tegen Dukvakha Astamirov. Vervolgens ging de partij tegen Murad Kalamov verloren en verliet Santos de ACA. Santos keerde terug naar Brazilië waar hij Henrique Fantini via een Spinning Back Kick KO wist te verslaan. “Willycat” tekende vervolgens bij Brave CF. Slechts een keer vocht hij voor de organisatie. Via Armbar Submission in de eerste ronde werd gewonnen van Nizambek Zhunusov. Uiteindelijk tekende Santos in Augustus 2021 bij de UFC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »