breaking news

Timothy Johnson verwelkomt UFC nieuwkomer Júnior Albini tijdens UFC Long Island

May 18th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist Newsday journalist Mark La Monica te melden dat Timothy Johnson het op 22 Juli 2017 zal opnemen tegen de Braziliaanse UFC nieuwkomer Junior Albini. Beide Heavyweights ontmoeten elkaar in de Octagon van het Nassau Veterans Memorial Coliseum in Uniondale, New York. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card van het UFC on FOX 25 evenement.

Timothy Johnson (MMA 11-3/UFC 3-2) is een 32-jarige Amerikaan die sinds April 2015 voor de UFC vecht. In zijn eerste partij won hij tegen Shamil Abdurakhimov via TKO. Zijn tweede partij verloor hij tegen Jared Rosholt via Unanimous Decision. Vervolgens revancheerde Johnson zich via een Unanimous Decision overwinning tegen de Poolse nieuwkomer Marcin Tybura. Eind vorig jaar vocht Johnson op de UFC Belfast card tegen de voormalig Bellator MMA Kampioen Alexander Volkov. Volkov won via een zeer controversiële Split Decision. Johnson staat bekend als een goede worstelaar. En dat liet hij opnieuw zien eerder dit jaar. Zo versloeg Johnson via Split Decision de Pool Daniel Omielanczuk in Londen. Nu mag Johnson het opnemen tegen de Braziliaanse nieuwkomer Junior Albini.

Junior Albini (MMA 13-2/UFC 0-0) zal in Juli zijn UFC debuut maken. Albini traint bij Astra Fight Team in Brazilië. Hij staat bekend om zijn allround MMA game en staat zowel staand als op de grond zijn mannetje. Albini vocht vooral voor de Aspera FC organisatie waar hij zijn vijf partijen allemaal wist te winnen. In Mei 2016 vocht Albini voor de Aspera FC Heavyweight titel. Deze werd via TKO in de derde ronde gewonnen tegen de ongeslagen Tiago Cardoso. Drie maanden later verdedigde Albini met succes zijn belt tegen Jose Rodrigo Guelke. Het gevecht eindigde in een Unanimous Decision overwinning voor Albini. Albini heeft op dit moment een winstreak van negen partijen en zal met zijn eerste UFC overwinning die streak kunnen uitbreiden naar tien.

Comments are closed.

Translate »