breaking news

Timothy Elliott verwelkomt Brandon Royval in de UFC op 30 mei

May 21st, 2020 | by Marcel Dorff
Timothy Elliott verwelkomt Brandon Royval in de UFC op 30 mei
UFC
0

Timothy Elliott zal op 30 mei aanstaande zijn opwachting maken in de Octagon. Elliott kruist de degens met nieuwkomer Brandon Royval in de Flyweight divisie. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX. Het gevecht zal deel uitmaken van de Preliminary Card. MMA Fighting wist het nieuws te melden. De vechters hebben de partij bevestigd.

Timothy Elliott (MMA 16-10-1/UFC 4-8-0) kwam in 2012 de UFC binnen. De publiekslieveling die zijn stijl beschrijft als ”Awkward MMA” verloor zijn debuut via Unanimous Decision tegen John Dodson. Vervolgens versloeg Elliott zowel Jared Papazian als Louis Gaudinot via Unanimous Decision. Elliott werd vervolgens gekoppeld aan de Rus Ali Bagautinov. De nieuwkomer Bagautinov bleek te sterk en won via Unanimous Decision. Vervolgens verloor Elliott via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde van Joseph Benavidez. Nadat vervolgens ook verloren werd via Unanimous Decision van Zach Makovsky verlengde de UFC het contract van Elliott niet. Elliott verliet de UFC met een 2-4 record, maar had in bijna al zijn gevechten aangetoond mee te kunnen met zijn tegenstanders. Elliott ging vervolgens naar de Titan FC organisatie waar hij de Flyweight Titel won, en ook nog tweemaal verdedigde. Ondertussen zette de UFC een toernooi op tussen 16 Flyweight Kampioenen buiten de UFC die met elkaar moesten strijden tijdens TUF 24 om te bepalen wie tegen UFC Flyweight Kampioen Demetrious Johnson mocht vechten. Tim Elliott werd ook uitgenodigd, en zou het toernooi winnen. Elliott begin 2015 ”gecut” door de UFC maakte een ongekende comeback en mocht eind 2016 voor de UFC belt vechten tegen Demetrious Johnson. Elliott zou de eerste ronde winnen, maar had in het vervolg geen antwoord op de kunsten van ”Mighty Mouse” die uiteindelijk won via Unanimous Decision. Maar Elliott was terug in de UFC en is klaar voor zijn tweede run. Dit bleek wel in April 2017 toen de UFC de thuisbasis van Elliott aandeed : Kansas City. Elliott domineerde een zeer leuk gevecht tegen de Hawaiïaan Louis Smolka en won via Unanimous Decision. Beide mannen kregen de Fight of the Night bonus toegekend. Afgelopen Juni nam Elliott een short notice gevecht aan tegen Ben Nguyen in Auckland. Elliott was favoriet, maar verloor binnen één minuut van Nguyen via Rear Naked Choke Submission. Elliott werd vervolgens tijdens UFC Winnipeg gekoppeld aan Justin Scoggins. Echter moest Scoggins geblesseerd afzeggen en werd vervanger door UFC debutant Pietro Menga. Echter wist Menga zijn gewicht niet te halen, en zou het gevecht op het laatste moment niet doorgaan. Elliott werd vervolgens ingepland tijdens UFC 219 twee weken later tegen UFC debutant Mark de la Rosa. Elliott domineerde het gevecht en won via Anaconda Choke Submission in de tweede ronde. Elliott zou vervolgens mede door blessures bijna twee jaar niet in actie komen. Pas in Oktober 2019 keerde Elliott zowel terug in de Octagon als in de Flyweight divisie. Helaas voor de Amerikaan was de Braziliaan Deiveson Alcantara Figueiredo via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde te sterk. En ook in zijn daarop volgende partij kon Elliott het tij niet keren. Via Unanimous Decision werd in een leuke partij verloren van de Dagestani Askar Askarov.

Embed from Getty Images

Brandon Royval (MMA 10-4/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een korte amateur carrière van een jaar in 2012 de overstap maakte naar de professionals. Royval wist vier van zijn eerste zes partijen in winst om te zetten en kwam onder meer uit voor Combate en de WSOF. Uiteindelijk tekende Royval in 2017 bij de LFA organisatie. Na een Armbar Submission tegen Rakan Adwan werd verloren via Split Decision van Nick Urso. Royval wist vervolgens de weg naar boven in te zetten en won drie partijen achter elkaar. Hierdoor mocht Royval voor de Interim Flyweight titel vechten tegen Casey Kenney. Royval verloor de partij via Unanimous Decision. Royval kwam echter sterk terug met een snelle overwinning tegen UFC veteraan Joby Sanchez en kreeg de kans om vervolgens voor de vacante LFA Flyweight titel te vechten tegen Nate Williams. Royval had slechts 23 seconden nodig om via Armbar Submission de titel te pakken. Royval zou vervolgens deelnemen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Echter zal dit niet doorgaan aangezien de UFC hem al een contract heeft aangeboden.

Brandon Royval plans to pressure Joby Sanchez in LFA 65 main event ...

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »