breaking news

Tim Means treft Laureano Staropoli tijdens UFC evenement op 8 augustus

July 12th, 2020 | by Marcel Dorff
Tim Means treft Laureano Staropoli tijdens UFC evenement op 8 augustus
UFC
0

Publiekslieveling Tim Means maakt op 8 augustus zijn comeback in de Octagon. De FIT NHB vechter treft de Argentijn Laureano Staropoli in de Welterweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar op een nog nader te bepalen locatie. Waarschijnlijk het UFC APEX in Las Vegas. Combate wist de partij te melden.

Tim Means (MMA 29-11-1-1/UFC 11-8-0-1) is bezig aan zijn tweede run binnen de organisatie. Tijdens zijn eerste run in 2012-2013 vocht Means viermaal voor de organisatie. Means won zijn eerste twee gevechten, maar verloor vervolgens tweemaal waarna de UFC afscheid nam van ”The Dirty Bird”. Na twee sterke optredens in de Legacy FC organisatie kreeg Means een herkansing van de UFC. Means verloor zijn returnpartij tegen Neil Magny, maar zette vervolgens een winstreak van vier partijen neer. Onder meer Dhiego Lima en George Sullivan werden verslagen. Means verslikte zich vervolgens in Matt Brown, maar kwam sterk terug met KO overwinningen tegen John Howard en Sabah Homasi. Eind 2016 werd Means vervolgens gematcht tegen de Braziliaanse Cowboy Alex Oliveira. Means leek de overwinning te pakken via TKO, echter werden de knietechnieken van Means als illegaal gezien en werd de partij genoteerd als een No-Contest. De UFC plande een rematch in tussen beide mannen. Means verloor deze rematch in Maart 2017 via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens keerde Means in Juni van dit jaar terug tijdens UFC Oklahoma City. Means nam het op tegen de Dominicaan Alex Garcia. In een zeer evenwichtig gevecht was het uiteindelijk Means dit het gevecht via Unanimous Decision naar zich wist toe te trekken. Vervolgens vocht Means tijdens UFC Sydney in November 2017 op short notice tegen Belal Muhammad. In een zeer close gevecht won Muhammad uiteindelijk via Split Decision. Een paar maanden later had Means wederom pech. Tijdens UFC Belem in Februari 2018 vocht Means tegen Sergio Moraes. Ondanks dat Means een overwicht leek te hebben ging de Split Decision naar Sergio Moraes. Means keerde vervolgens terug in de Octagon in November 2018 tijdens de TUF 28 Finale tegen Ricky Rainey. Means was veel te sterk voor zijn tegenstander en besliste het gevecht vroeg in de eerste ronde via TKO. Means werd vervolgens gematcht tegen Niko Price tijdens UFC Wichita. Na een sterk begin van Means verloor hij uiteindelijk vlak voor het einde van de eerste ronde via KO. Means wist zich voor deze verliespartij in December 2019 te revancheren. Tijdens UFC Washington werd in de eerste ronde gewonnen via Guillotine Choke Submission van de Braziliaan Thiago Alves. Means zou het vervolgens voor eigen publiek tijdens UFC Rio Rancho gaan opnemen tegen Ramazan Emeev. Echter trok Emeev zich terug uit de partij en werd vervangen door nieuwkomer Daniel Rodriguez. Means verloor de partij in de tweede ronde via een Standing Guillotine Choke Submission.

Embed from Getty Images

Laureano Staropoli (MMA 9-2/UFC 2-1) is een Argentijnse vechter die in 2013 zijn Pro-MMA carrière startte. “Pepi” maakte indruk in het regionale Argentijnse circuit wat resulteerde in een 5-1 record. In de zomer van 2016 tekende Staropoli bij het Boliviaanse Combate Cotas MMA. Ook daar wist hij twee goede overwinningen te pakken. Sebastian Delgadillo & Carlos Alberto Bazan Rojas werden beiden verslagen. Mede doordat in November 2017 een gevecht werd gecanceld was het gevecht tegen Rojas in Juni 2017 het laatste gevecht van Staropoli voordat hij bij de UFC tekende. De Argentijn maakte in zijn eigen stad Buenos Aires zijn UFC debuut in November 2018 tegen de Mexicaan Hector Aldana. In een spectaculaire partij waar beide vechters de Fight of the Night bonus wisten te winnen won “Pepi” voor eigen publiek via Unanimous Decision. Staropoli zou vervolgens vechten tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro tegen Thiago Alves. Staropoli vocht erg sterk en won via Unanimous Decision van de Braziliaan. Staropoli werd vervolgens tijdens UFC Montevideo in Augustus 2019 gematcht tegen Alexey Kunchenko. Echter raakte de Argentijn geblesseerd en moest hij verstek laten gaan. Twee maanden later maakte Staropoli in Singapore wel zijn opwachting tegen Muslim Salikhov. Helaas voor Staropoli verloor hij het gevecht via Unanimous Decision. Staropoli werd vervolgens gekoppeld aan Phil Rowe tijdens UFC Columbus. Echter trok Rowe zich terug uit de partij en werd Khaos Williams de nieuwe tegenstander. Echter zou het evenement gecanceld worden in verband met COVID-19.

Embed from Getty Images

Comments are closed.

Translate »