breaking news

Tiger Schulmann’s MMA vechters imponeren tijdens UFC Long Island

July 23rd, 2017 | by Marcel Dorff
Tiger Schulmann’s MMA vechters imponeren tijdens UFC Long Island
UFC
0

Het is inmiddels geen geheim meer dat er kwalitatief zeer sterke vechters komen uit de Eastcoast. Mannen als Jon Jones, Rashad Evans, Chris Weidman, Frankie Edgar en nog veel meer staan al jaren aan de top van het MMA. Serra-Longo Fight Team en Bellmore Kickboxing Academy zijn al jaren in New York gyms die zeer sterke vechters afleveren. Maar dit geldt ook voor Tiger Schulmann’s MMA. Daniel ”Tiger” Schulmann heeft meerdere gyms over heel New York. Afgelopen nacht vochten drie van zijn pupillen tijdens UFC Long Island, en zeker niet onverdienstelijk.

Hurricane ” Shane Burgos

Allereerst was het de beurt aan de 26-Jarige Shane Burgos. De Amerikaan van Puerto-Ricaanse afkomst schakelde in 2013 om van het Amateur circuit naar het Pro-MMA nadat hij de Ring of Combat Amateur Titel won in de Featherweight divisie. Burgos bouwde een 7-0 record op voordat hij van de Cage Fury FC organisatie een Interim-Titelgevecht kreeg aangeboden. Echter klopte de UFC op de deur, waarna hij de overstap maakte naar de UFC. Tijdens zijn debuut versloeg Burgos de Braziliaan Tiago ”Trator” via Unanimous Decision. Burgos nam tussen de tweede en derde ronde ook nog even een knipbeurt tussendoor. In April dit jaar versloeg Burgos in de derde ronde Charles Rosa via TKO in een gevecht wat het de Fight of the Night bonus opleverde. Afgelopen nacht stond Burgos tegenover TUF Brazil 1 runner-up Godofredo ”Pepey”. Burgos, de grootste favoriet bij de bookmakers op de card, liet zien dat hij een groot talent is in de huidige UFC Featherweight divisie. De Braziliaan Pepey wist geen raad met de technisch sterk vechtende Burgos die uiteindelijk via een zeer imposante Unanimous Decision de eerste overwinning van de avond voor Tiger Schulmann’s MMA wist binnen te slepen. Burgos is nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA loopbaan.

Lyman ”Cyborg ” Good

Later op de avond vocht voormalig Bellator Welterweight Kampioen Lyman Good tegen de Braziliaan Elizeu Zaleski Dos Santos. Good is net als Burgos van Puerto-Ricaanse afkomst. Good probeerde in 2013 de UFC als via TUF binnen te komen, deze opzet mislukte uiteindelijk. Nadat Good bij de Cage Fury FC organisatie de titel wist te pakken, kwam er alsnog een belletje van de UFC. Good maakte in de zomer van 2015 zijn debuut voor de UFC tegen Andrew Craig. In een spectaculaire partij versloeg Good zijn tegenstander via KO in de tweede ronde. Vervolgens zorgden problemen met USADA en blessures ervoor dat Good pas afgelopen nacht terugkeerde in de Octagon. In een zeer spectaculaire partij tegen Elizeu Zaleski Dos Santos kwam Good uiteindelijk via Split Decision te kort. Echter werd de partij door zowel de fans als de organisatie uitermate gewaardeerd. Zaleski Dos Santos en Good ontvingen beiden de Fight of the Night bonus, en dat was tijdens dit evenement een zeer moeilijke opgave aangezien er wel vijf gevechten in aanmerking kwamen voor deze bonus.

Jimmie ”El Terror ” Rivera

Tot slot opende Jimmie Rivera de Main Card. Net als zijn teamgenoten Burgos en Good is ook Rivera van Puerto-Ricaanse afkomst. Rivera probeerde in 2011 de UFC binnen te komen via TUF 14, maar verloor uiteindelijk van de latere Runner-Up Dennis Bermudez. Rivera zou vervolgens in de Cage Fury FC de titel pakken, en alsnog door de UFC gecontracteerd worden. Rivera kwam met een winstreak van 15 (!!) gevechten de UFC binnen. Rivera won zijn debuut voor de organisatie in de eerste ronde tegen Marcus Brimage via KO. In hetzelfde jaar (2015) werd ook Pedro Munhoz verslagen via Split Decision. Vervolgens ging Rivera met Iuri Alcantara en Urijah Faber een behoorlijke stap omhoog in competitie. Rivera kwam zowel tegen Alcantara als Faber als winnaar uit de bus. Tegen Alcantara won River de Fight of the Night bonus, en tegen Faber won Rivera betrekkelijk eenvoudig via Unanimous Decision. Dit was het moment dat heel veel mensen Jimmie Rivera leerden kennen. Afgelopen nacht vocht Rivera tegen het Braziliaanse talent Thomas Almeida. Rivera was over de gehele wedstrijd beter dan de Braziliaan. In de eerste ronde sloeg hij de Braziliaan tweemaal knockdown. Almeida kwam vervolgens sterk terug in de tweede ronde, maar Rivera pareerde in de derde ronde met sterke striking en ground-control via takedowns. Uiteindelijk won Rivera het gevecht via Unanimous Decision.

Het moge duidelijk zijn dat de mannen van Tiger Schulmann’s MMA een statement hebben afgegeven afgelopen nacht in Long Island, New York en we zullen zien wat dat gaat brengen in de toekomst.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland!!!

(Foto’s zijn eigendom van GettyImages)

Comments are closed.

Translate »