breaking news

Tiffany van Soest verliest bij haar debuut

September 24th, 2016 | by Stefan Van Erp
Tiffany van Soest verliest bij haar debuut
Invicta FC
0

Tiffany van Soest heeft verloren bij haar debuut tijdens Invicta 19 tegen Kalyn Schwartz.

Van Soest, die bekend staat om haar explosiviteit en een uitstekende staat van dienst heeft binnen het kickboksen en Muay Thai, moest direct een takedown incasseren. Schwartz, die geenszins van plan was om de partij staand te houden liet zien dat ze sterk is op de grond. Toch wist Tiffany zich uitstekend te verdedigen en kwam ze uit een benarde positie waar de geprobeerde verwurging van Schwartz goed leek te zitten. Aan het eind van de eerste ronde wist van Soest het even staand te houden en toen kwam haar kracht naar boven. Met een linker frontkick tegen het hoofd van Schwartz en een rechterhoek wist Tiffany een knockdown te bewerkstelligen. Helaas kon ze het niet af maken doordat Schwartz direct weer een takedown kon forceren. Vlak voor de bel probeerde van Soest nog een armklem aan te leggen. Er was te weinig tijd

De tweede ronde begon van Soest weer sterk en met enkele rake trappen en knieën maakte ze het Schwartz lastig. Bij een spinning elbow poging van van Soest wist Schwartz een takedown te forceren en via ground and pound op de rug te komen van van Soest waarna ze een via een Rear Naked Choke de wedstrijd wist te beëindigen.

Van Soest heeft in haar eerste partij laten zien dat ze veel potentie heeft om beter te worden in het grondwerk en het verdedigen van takedowns.

Leave a Reply

Translate »