breaking news

”Thuiswedstrijd” voor Zak Cummings tegen Nathan Coy tijdens UFC Kansas City

February 18th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder op de avond werd bekend dat Zak Cummings het op zal nemen tegen Nathan Coy tijdens UFC on FOX 24 in Kansas City, Missouri. Een soort van thuiswedstrijd voor Cummings die traint bij Glory MMA & Fitness in Kansas City. Beide Welterweights zullen op 15 April 2017 tegenover elkaar staan in het Sprint Center. Het gevecht maakt waarschijnlijk deel uit van de Preliminary Card.

Nathan Coy (MMA 15-6/UFC 1-1) is wat je noemt een échte MMA veteraan. De 38-Jarige American Top Team vechter was jarenlang een van de bekendste vechters die niet in de UFC had gevochten. Daar kwam verandering in na zijn deelname aan het 21ste seizoen van The Ultimate Fighter. Coy wist weliswaar niet de finale te halen, maar mocht op short notice zijn opwachting maken in December 2015 tegen Danny Roberts. Roberts versloeg Coy vroeg in de eerste ronde via een Triangle Choke Submission. Coy werd vervolgens twee maanden later gekoppeld aan Jonavin Webb. Tegen Webb wist Coy via Unanimous Decision zijn eerste UFC overwinning veilig te stellen. Coy zal tegen Cummings gaan voor een goed vervolg en een tweede overwinning.

Zak Cummings (MMA 20-5/UFC 5-2) is een 32-Jarige Amerikaan die in drie gewichtsklassen professionele gevechten heeft afgeleverd. Zo begon hij zijn carrière in de Middleweight divisie voor de organisatie MCC. Hij won zijn eerste acht partijen wat hem de titel opleverde. Daarna heeft Cummings gevochten voor de MCF Light Heavyweight titel. Deze partij verloor hij via een Unanimous Decision In 2013 maakte Cummings zijn debuut voor de UFC in de Welterweight divisie nadat hij in The Ultimate Fighter was uitgekomen. Hij won vier partijen en verloor er twee. Zijn voorlaatste partij was in Augustus 2016 tegen Santiago Ponzinibbio. Cummings verloor via Unanimous Decision. Echter wist hij in November 2016 zich te revancheren in Belfast tegen de Rus Alexander Yakovlev. Via een Straight Armbar Submission versloeg hij Yakovlev.

Comments are closed.

Translate »