breaking news

Thuiswedstrijd voor Stevie Ray tijdens UFC Glasgow tegen Paul Felder

May 5th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist Chef Sport Scott Mullen van The Herald Scotland naar buiten te brengen dat de Schot Stevie Ray het tijdens UFC Fight Night 113 in Glasgow, Schotland, Verenigd Koninkrijk zal opnemen tegen Paul Felder. Stevie Ray bevestigde het bericht enkele ogenblikken later. Beide Lightweights hadden op Twitter al een informele afspraak gemaakt om tegen elkaar te vechten. Het gevecht zal plaatsvinden op 16 Juli 2017 in ”The SSE Hydro”. Waarschijnlijk zullen beide mannen elkaar treffen op de Main Card.

Paul Felder (MMA 13-3/UFC 5-3) is eigenlijk sinds zijn UFC debuut al een van de publiekslievelingen. De voormalig Cage Fury FC Kampioen kwam in 2014 met een 9-0 record de organisatie binnen. Tijdens zijn debuut wist Felder de thuisfavoriet Jason Saggo via Split Decision te verslaan. Hierna volgde een spectaculaire Spinning Backfist KO tegen Danny Castillo, hetgene dat Felder de Performance of the Night bonus opleverde. Vervolgens ging het twee keer mis voor Felder. Zo verloor hij in een Fight of the Night performance tegen Edson Barboza, en werd er ook verloren via Split Decision van Ross Pearson. In 2016 herpakte Felder zich weer door Daron Cruickshank laat in de derde ronde via Rear Naked Choke te stoppen, en ook vervolgens Joshua Burkman via Unanimous Decision te verslaan. In zijn voorlaatste gevecht in September van vorig jaar ging het mis. Francisco Trinaldo wist een grote snee boven het oog van Felder te openen, waardoor de dokter zichzelf genoodzaakt zag het gevecht voortijdig te stoppen. Felder revancheerde zich eerder dit jaar in Canada. Daar wist hij Alessandro Ricci via KO in de eerste ronde te finishen. Dit leverde Felder de Performance of the Night bonus op.

Stevie Ray (MMA 21-6/UFC 5-1) is de voormalig Cage Warriors Lightweight kampioen. Nadat hij in 2014 zijn titel daar succesvol had verdedigd kreeg hij een telefoontje van de UFC en was een nieuw contract snel beklonken. Hij vocht zijn eerste partij voor de UFC tegen Marcin Bandel en won direct via een TKO in de tweede ronde. Daarna vocht Ray tegen Leonardo Mafra en ook deze partij wist hij te winnen via een TKO wat hem tevens Performance of the Night bonus opleverde. In September 2016 vocht Ray tegen Alan Patrick en verloor via een Unanimous Decision. Dit was voor Ray het eerste verlies in 3 jaar tijd. Twee maanden later verving Ray de geblesseerde James Krause om het vervolgens op te nemen tegen Ross Pearson. Ondanks het korte trainingskamp wist Ray te winnen via een Split Decision. In April van dit jaar behaalde Ray zijn tot noch toe grootste overwinning in de Octagon. UFC bonuskoning Joe Lauzon werd in een sterk gevecht via Majority Decision verslagen.

Comments are closed.

Translate »