breaking news

Thuiswedstrijd voor Damian Stasiak tegen Brian Kelleher tijdens UFC Gdansk

August 17th, 2017 | by Marcel Dorff

De Poolse site mmanews.pl wist te melden dat de Pool Damian Stasiak op 21 Oktober 2017 zijn opwachting zal maken tijdens UFC Fight Night 118 in Gdansk, Polen. Hij neemt het in de Bantamweight divisie op tegen de Amerikaan Brian Kelleher. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Ergo Arena. Het gevecht zal waarschijnlijk plaatsvinden op de Preliminary Card.

Damian Stasiak (MMA 10-4/UFC 2-2) is een Poolse Submission specialist die in 2015 een contract tekende bij de UFC. Stasiak debuteerde in Polen tegen de Amerikaan Yaotzin Meza. Meza bleek te sterk en won via Unanimous Decision. Precies een jaar later in April 2016 vocht Stasiak zijn tweede partij voor de UFC tegen Filip Pejic. Stasiak was eind 2015 geblesseerd geraakt waardoor zijn partij in Mexico tegen Erik Perez niet doorging. Hierdoor zat er een jaar tussen zijn eerste twee UFC gevechten. Stasiak pakte in Zagreb tegen de Kroaat Pejic zijn eerste UFC overwinning. Via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde bedwong Stasiak zijn tegenstander. In Oktober 2016 moest Stasiak opnieuw voor vijandig publiek vechten tegen de Engelsman Davey Grant in Manchester. Grant domineerde de partij, maar maakte laat in de derde partij een cruciale fout. Hierdoor wist Stasiak de Armbar Submission aan te zetten en dwong Grant tot aftikken. Stasiak kon in Mei dit jaar geen vervolg geven aan zijn opgebouwde 2 fight winstreak. In Stockholm werd verloren van de Braziliaan Pedro Munhoz via Unanimous Decision.

Brian Kelleher (MMA 17-8/UFC 1-1) is een man die al jaren heeft geprobeerd de UFC binnen te komen. In Juni dit jaar maakte Kelleher zijn debuut voor de UFC tijdens UFC 212 in Brazilië. Kelleher vocht tegen Iuri Alcantara. Kelleher had in het begin van de ronde moeite met Alcantara, maar nadat de Braziliaan voor een matige takedown ging pakte Kelleher de Guillotine Choke Submission. Alcantara tikte snel af waardoor Kelleher meteen zijn eerste UFC overwinning en Performance of the Night bonus kon bijschrijven. Kelleher mocht vervolgens ruim een maand later in zijn geliefde New York vechten tegen de Ecuadoriaan Marlon Vera. Vera wist vroeg in de eerste ronde Kelleher via een Armbar Submission tot aftikken te dwingen. Kelleher maakte voordat hij de UFC binnen kwam vooral furore in Eastcoast MMA scene. Zo vocht Kelleher voor organisaties als CES MMA, Ring of Combat en Cage Fury Fighting Championships. Kelleher vocht ook tweemaal voor Bellator. Beide wedstrijden gingen verloren waaronder een Unanimous Decision tegen huidig UFC Top 10 vechter Jimmie Rivera. In 2015 wist hij Andre Soukhamthath te verslaan. Soukhamthath zou een jaar later de titel pakken en naar de UFC gaan. Kelleher pakte in hetzelfde jaar de titel bij de Ring of Combat organisatie door Julio Arce te verslaan. Tijdens zijn eerste titelverdediging versloeg Kelleher, Arce opnieuw. Ook Arce wordt nauwlettend door de UFC in de gaten gehouden. Kelleher maakte vervolgens de overstap naar de ACB organisatie. Hij stond tweemaal ingepland, maar vocht nooit voor de Russische organisatie.

Comments are closed.

Translate »