breaking news

Thuisgevecht voor Takanori Gomi tegen ”Maestro” Dong Hyun Kim in Japan

August 11th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vanmorgen wist Eastpress Japan bekend te maken dat Takanori Gomi zijn opwachting zal maken tijdens UFC Fight Night 117 in Saitama, Japan op 23 September 2017. Zijn tegenstander in de Lightweight divisie zal ”Maestro” Dong Hyun Kim zijn. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Octagon van de Saitama Super Arena. Het gevecht zal waarschijnlijk plaatsvinden op de Preliminary Card.

Takanori Gomi (MMA 35-13-0-1/UFC 4-8-0-0) is een van de grootste MMA vechters die Japan ooit heeft gekend. De vechtmachine uit Kanagawa maakte naam in de PRIDE FC organisatie waar hij de Lightweight Kampioen was. Nadat PRIDE FC failliet ging zocht Gomi zijn heil bij de Sengoku RC organisatie. Al snel kwam de UFC om de hoek kijken en met veel bombarie werd de Japanner in 2010 gecontracteerd door de UFC. Gomi heeft echter nooit zijn oude niveau uit zijn gloriedagen in de UFC kunnen laten zien. In twaalf UFC optredens kwam Gomi slechts tot vier overwinningen. Zijn grootste overwinning was tegen de Amerikaan Tyson Griffin tijdens zijn tweede gevecht voor de organisatie. Gomi won dit gevecht via KO in de eerste ronde. Gomi’s laatste overwinning dateert van April 2014, toen versloeg de Japanner in een Fight of the Night performance de Amerikaan Isaac Vallie-Flagg via Unanimous Decision. Sindsdien heeft Gomi vier gevechten verloren van Myles Jury, Joe Lauzon, Jim Miller & Jon Tuck allen via TKO of Submission en allemaal in de eerste ronde. De vraag is of Gomi het tij nog kan keren in de UFC.

Dong Hyun Kim (MMA 14-8-3/UFC 1-2-0) niet te verwarren met de Welterweight Dong Hyun ”Stungun” Kim, kwam in 2015 als late replacement voor Hyun Gyu Lim de UFC binnen. Hij nam het op tegen Dominique Steele. In een gevecht waar Kim aan de winnende hand leek, verloor Kim door een slam/powerbomb in de derde ronde. Kim kreeg in Mei 2016 een herkansing in de UFC tegen de Mexicaan Marco Polo Reyes. In een gevecht dat zeker behoort tot de Top 5 van Fight of the Year 2016 verloor Kim vroeg in de derde ronde via TKO. Daarvoor waren beide mannen al in de voorgaande rondes aangeslagen geweest en knockdown gegaan. Ondanks dat de card ”loaded” was met bekende namen en goede match-ups kreeg deze FightPass opener Fight of the Night toegewezen. Mede doordat Kim heeft laten zien dat hij komt om te vechten, bood de UFC hem een derde gevecht aan. In December 2016 vocht Kim tegen de Australiër Brendan O’Reilly. Kim won het competitieve gevecht via Unanimous Decision en schreef zijn eerste overwinning bij in de Octagon. Kim werd vervolgens gematcht tijdens UFC Auckland eerder dit jaar tegen Thibault Gouti. Echter kreeg Gouti een paar uur voor het gevecht geen goedkeuring om te vechten waardoor het gevecht werd gecanceld.

Comments are closed.

Translate »