breaking news

Thuisgevecht voor Johnny Eduardo tegen Matthew Lopez tijdens UFC 212

March 9th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat Johnny Eduardo tijdens UFC 212 in Rio de Janeiro, Brazilië het zal opnemen tegen de Amerikaan Matthew Lopez. Het Bantamweightgevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de Jeunesse Arena op 3 Juni 2017. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card.

Johnny Eduardo (MMA 28-10/UFC 3-2) is een voormalig Shooto Brazil Kampioen die in 2011 zijn debuut voor de UFC maakte. Ondanks zijn achtergrond in Muay Thai heeft Eduardo meer Submission overwinningen dan (T)KO overwinningen. De Braziliaan debuteerde tegen landgenoot Raphael Assuncao tijdens UFC 134 in Rio de Janeiro. Assuncao zou ervandoor gaan met de Unanimous Decision winst. Negen maanden later had Eduardo dan wel zijn eerste UFC overwinning te pakken. Via Unanimous Decision versloeg hij de Amerikaanse veteraan Jeff Curran. Vervolgens vecht Eduardo mede door aanhoudende blessures liefst twee jaar niet. Tijdens zijn comeback in 2014 krijgt Eduardo de sterke Eddie Wineland tegenover zich. Eduardo verraste vriend en vijand door als grootste underdog op de card het gevecht in de eerste ronde via KO te winnen. Dit leverde de Braziliaan ook nog de Performance of the Night bonus op. Na ditmaal een afwezigheid van anderhalf jaar moest Eduardo het in December 2015 opnemen tegen de op dat moment ongeslagen Aljamain Sterling. Sterling vond de zwakke plek van Eduardo (worstelen) en finishte het gevecht laat in de tweede ronde via een standing Guillotine Choke Submission. Vervolgens duurde het weer elf maanden voordat we Eduardo terug zagen in de Octagon. Met een TKO overwinning in de tweede ronde tegen Manny Gamburyan zorgde Eduardo ervoor dat hij zijn Top 10 klassering binnen de UFC in ieder geval kon behouden.

Matthew Lopez (MMA 9-1/UFC 1-1) maakte in Juli 2016 zijn debuut voor de UFC. De op dat moment ongeslagen vechter kwam via het programma ”Dana White Lookin’ for a Fight” de UFC binnen. Lopez nam het op tegen BJJ wizard Rani Yahya. In een vrij eenzijdig gevecht wist Yahya laat in de derde ronde Lopez te finishen. Lopez kwam echter zeer sterk terug in zijn tweede partij voor de UFC. De Amerikaan moest het opnemen in Canada tegen de Canadees Mitch Gagnon. Lopez vocht sterk en versloeg Gagnon voor eigen publiek via Unanimous Decision. Een nieuwe overwinning tegen Eduardo kan Lopez de Top 15 van de divisie inschieten.

Comments are closed.

Translate »