breaking news

Thuisgevecht voor John Dodson tegen toptalent Nathaniel Wood tijdens UFC Rio Rancho

December 19th, 2019 | by Marcel Dorff
Thuisgevecht voor John Dodson tegen toptalent Nathaniel Wood tijdens UFC Rio Rancho
UFC
0

John Dodson zal op 15 februari 2020 in Rio Rancho, New Mexico zijn opwachting gaan maken. De in Albuquerque geboren Bantamweight vechter zal voor eigen publiek het gaan opnemen tegen het Engelse toptalent Nathaniel Wood. Beide vechters treffen elkaar tijdens UFC Fight Night 167 in het Santa Ana Star Center op de Main Card. Sherdog maakte als eerste melding van het gevecht.

John Dodson (MMA 21-11/UFC 9-6) kwam in 2011 via TUF 14 de UFC binnen. Dodson die eigenlijk een Flyweight vechter was, vocht in het Bantamweight toernooi. Hier wist hij de finale te halen. In de finale versloeg hij TJ Dillashaw via KO in de eerste ronde. Dodson liet weten meteen naar Flyweight te willen overstappen. Hier wist Dodson zowel Jussier Formiga als Tim Elliott te verslaan wat hem een titelgevecht opleverde tegen Demetrious Johnson. Dodson wist de laatste twee rondes te winnen, maar kwam dus uiteindelijk te kort en verloor via Unanimous Decision. Dodson wist zichzelf echter weer in het zicht van een titleshot te werken na een KO overwinning tegen Darrell Montague en een TKO overwinning tegen John Moraga. Uiteindelijk bleek een Unanimous Decision overwinning tegen Zach Makovsky genoeg voor een rematch tegen Demetrious Johnson. Johnson bleek ditmaal duidelijk te sterk voor Dodson en won opnieuw (ditmaal overtuigender) via Unanimous Decision. Dodson ging een gewichtsklasse omhoog naar Bantamweight waar hij veteraan Manny Gamburyan tegenkwam. Gamburyan werd na iets meer dan 30 seconden via TKO gestopt. Dodson bestormde de rankings van de Bantamweightklasse, maar moest in Oktober 2016 een pas op de plaats maken. Via een controversiële Split Decision verloor Dodson van John Lineker waardoor Dodson (weliswaar nog altijd in de top 10) zakte in ranking. Dodson werd vervolgens tijdens UFC Fight Night Nashville gematcht met voormalig WEC Kampioen Eddie Wineland. Dodson was de betere vechter en won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens werd Dodson in November 2017 gekoppeld aan voormalig WSOF Kampioen Marlon Moraes. En net als tegen John Lineker verloor Dodson opnieuw via een zeer controversiële Split Decision. Dodson stond vervolgens in Februari 2018 gepland om het tijdens UFC Belem op te nemen tegen Pedro Munhoz. Echter wist Munhoz het streefgewicht niet te halen, waarna Dodson het gevecht niet accepteerde. Het gevecht werd vervolgens wederom ingepland tijdens UFC 222 in Maart 2018. In een zeer aan elkaar gewaagde confrontatie wist uiteindelijk Dodson via Split Decision het gevecht in zijn voordeel te beslissen. Dodson maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC 228 tegen Jimmie Rivera. Dodson kwam te kort via Unanimous Decision. En ook in zijn daarop volgende partij kon “The Magician” geen potten breken. Tijdens UFC Praag in Februari 2019 werd verloren via Unanimous Decision van de Rus Petr Yan.

Embed from Getty Images

Nathaniel Wood (MMA 16-3/UFC 3-0) is een van de grootste talenten uit Engeland. Wood maakte zijn MMA debuut in 2012. Hij vertoefde vooral in het regionale Britse MMA circuit, maar kwam ook regelmatig voor de grotere organisaties als BAMMA en Cage Warriors uit. Na een overwinning tegen de hoog aangeschreven Bryan Creighton kreeg Wood in 2016 een titelgevecht bij de BAMMA organisatie tegen Alan Philpott. Wood verloor het gevecht uiteindelijk via TKO in de derde ronde. Vervolgens maakte Wood zijn debuut voor Bellator in Londen. Wood won die partij via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde tegen Chase Morton. Hierna tekende Wood bij de Cage Warriors organisatie (eerder vocht hij al een aantal losse partijen voor de promotie). Wood liet zien dat hij iemand was om in de toekomst rekening mee te houden. In Juni 2017 pakte hij de vacante titel door via TKO in de eerste ronde Marko Kovacevic te verslaan. Wood zou zijn titel tweemaal verdedigen tegen achtereenvolgens Josh Reed en Luca Iovine. De partij tegen Reed kan worden gerekend tot een van de meest spectaculaire MMA partijen van 2017. Wood werd vervolgens door de UFC gecontracteerd en maakte in Juni 2018 tijdens UFC Utica zijn debuut tegen Johnny Eduardo. Na een moeilijke eerste ronde wist Wood het tij te keren en de Braziliaanse veteraan via een Brabo Choke Submission te finishen. Wood werd vervolgens gematcht tijdens UFC 232 tegen Tom Duquesnoy. Echter door een blessure van de Fransman werd Andre Ewell de nieuwe tegenstander. Wood vocht sterk tegen Ewell en wist de Amerikaan op de grond te controleren. Uiteindelijk won Wood laat in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission. Wood kreeg vervolgens zijn gewenste gevecht in Londen. Tegenstander was de Mexicaan Jose Quinonez. Wood won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Embed from Getty Images

Comments are closed.

Translate »