breaking news

Thuisfavoriet Urijah Faber treft Brad Pickett tijdens UFC on FOX 22 in Sacramento

October 19th, 2016 | by Marcel Dorff

De UFC heeft zojuist bekend gemaakt dat Urijah Faber het in zijn eigen stad zal opnemen tegen de Engelsman Brad Pickett. Het gevecht zal plaatsvinden op de UFC on FOX 22 card in Sacramento, Californië. Beide mannen treffen elkaar op Bantamweight op 17 December in het Golden 1 Center.

Urijah Faber (MMA 33-10/UFC 9-6) is een van de bekendste gezichten van de lichtere gewichtsklassen in het MMA. De voormalig WEC Featherweight Kampioen kwam door de overname van de WEC naar de UFC in 2011 de organisatie binnen. Urijah Faber vocht liefst vier keer voor de UFC Bantamweight Titel, en verloor vier keer (2x Barao, 2x Cruz). Faber wist van zijn laatste drie gevechten er slechts een in winst om te zetten. Zo werd gewonnen van Frankie Saenz, maar duidelijk verloren van Frankie Edgar, Dominick Cruz en voor velen verrassend ook van Jimmie Rivera. Faber zal voor eigen publiek wat recht willen zetten.

Brad Pickett (MMA 25-12/UFC 5-7) behaalde net als Faber zijn grootste overwinning in de WEC. Alleen wist hij destijds nog niet hoe ”huge” deze overwinning was. Hij versloeg Demetrious Johnson via Unanimous Decision. De huidige Flyweight Kampioen die onaantastbaar is gebleken de laatste jaren. Over Pickett’s UFC carrière kan gezegd worden dat hij in ieder geval altijd komt om te knokken. De Engelsman heeft maar liefst viermaal de Fight of the Night bonus in de wacht gesleept, en eenmaal de KO of the Night bonus. Net als Faber kan Pickett een overwinning meer dan gebruiken. Van zijn laatste vijf gevechten verloor Pickett er liefst vier. Zijn enige overwinning was een zeer controversiële Split Decision win in Londen tegen Francisco Rivera.

14800694_1348052738547202_1624955158_n

Leave a Reply

Translate »