breaking news

Thuisfavoriet Kenan Song treft Alex Morono tijdens UFC Beijing

October 19th, 2018 | by Marcel Dorff
Thuisfavoriet Kenan Song treft Alex Morono tijdens UFC Beijing
UFC
0

De laatste 48 uur lijkt de UFC Beijing card eindelijk vorm te krijgen. De UFC heeft wederom een Welterweight gevecht toegevoegd aan UFC Fight Night 141 in China. Kenan Song maakt zijn opwachting in zijn thuisland tegen Alex Morono. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Cadillac Arena op de Preliminary Card. Het evenement zal plaatsvinden op 24 November 2018.

Kenan Song (MMA 14-4/UFC 2-0) is een Chinese vechter die sinds 2014 vertoefd in het Pro-MMA circuit. Binnen twee jaar tijd vocht Song liefst tienmaal en wist hij een record bij elkaar te vechten van 8-2. Na ook in 2016 viermaal op rij gewonnen te hebben klopte het prestigieuze Zuid-Koreaanse Road FC bij Song aan. Song werd gekoppeld aan Elnur Agaev. Agaev won het gevecht tegen Song via Unanimous Decision. Begin 2017 vocht Song zijn laatste partij (voordat hij bij de UFC tekende) tegen Brad Riddell. Song verloor via KO in de tweede ronde en kende toen een een losing streak van twee gevechten. Tijdens zijn debuut bij de UFC wist hij deze streak te doorbreken. Hij versloeg de Amerikaan Bobby Nash via TKO in de eerste ronde tijdens UFC Shanghai in November 2017 en won daarmee ook de Performance of the Night bonus. Song wist dat debuut een uitstekend vervolg te geven. In Juni 2018 vocht de Chinees tijdens UFC Singapore tegen Hector Aldana. Song won het gevecht in de tweede ronde via TKO.

Embed from Getty Images

Alex Morono (MMA 13-5-0-1/UFC 2-2-0-1) kwam in 2016 als Legacy FC Kampioen de UFC binnen. Morono verving Kelvin Gastelum op short notice, en nam het op tegen de Australische veteraan Kyle Noke. Morono wist uiteindelijk een zeer controversiële Split Decision over de streep te trekken, en zo zijn eerste overwinning binnen de UFC te grijpen. Morono zou het vervolgens in de Filipijnen opnemen tegen James Moontasri. Echter werd het evenement anderhalve week van te voren gecanceld. Beide mannen werden opnieuw ingepland en vochten alsnog tijdens UFC on FOX 22. Morono wist twee van de drie rondes te winnen, en kon zo zijn tweede overwinning in zijn UFC carrière bijschrijven. Morono zou het vervolgens begin 2017 opnemen tegen de Canadees Sheldon Westcott. Westcott raakte echter geblesseerd en werd vervangen door de ongeslagen Niko Price. Price wist Morono vlak voor het einde van de tweede ronde via KO te finishen. Echter werd dit gevecht later omgezet in een No Contest nadat er sporen van Marihuana gebruik in het bloed van Price werden gevonden. Morono keerde vervolgens terug in September 2017 om het op te nemen tegen de Japanner Keita Nakamura tijdens UFC Saitama. Morono verloor via een controversiële Split Decision. Echter wist Morono in Februari 2018 een sterke prestatie neer te zetten. Tijdens UFC Austin versloeg Morono de veteraan Joshua Burkman via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Echter kon hij in Juli 2018 die overwinning geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Calgary verloor Morono van Jordan Mein via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »