breaking news

Thomas Gifford treft nieuwkomer Brok Weaver tijdens UFC Tampa

August 26th, 2019 | by Marcel Dorff
Thomas Gifford treft nieuwkomer Brok Weaver tijdens UFC Tampa
UFC
0

Brok Weaver kondigde zojuist tijdens de “Helwani Show” aan dat hij op 12 Oktober 2019 zijn UFC debuut zal maken. Weaver treft Thomas Gifford tijdens UFC Fight Night 161 in Tampa, Florida. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Amalie Arena in de Lightweight divisie.

Thomas Gifford (MMA 17-8-0-2/UFC 0-1-0-0) is een MMA vechter die sinds 2011 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Gifford is een MMA vechter die vooral tijdens regionale shows tot dusver heeft gevochten. Zo vocht hij onder meer voor V3 Fights en Legacy FC. En won hij de titel bij de KCFA organisatie. Gifford kwam de UFC binnen met een winstreak van twee gevechten tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019 tegen Roosevelt Roberts. Gifford gaf sterk tegenstand, maar kon niet voorkomen dat Roberts het gevecht via Unanimous Decision in zijn voordeel wist te beslissen.

Embed from Getty Images

Brok Weaver (MMA 14-4/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een amateur carrière van liefst vier jaar in 2014 de overstap maakte naar de professionals. Weaver begon zijn Pro-MMA carrière uitstekend met vier overwinningen. Echter kwam er een kink in de kabel en zou hij in zijn daarop volgende vier gevechten slechts eenmaal weten te winnen. Weaver wist zich te herpakken en mocht na een Submission overwinning tegen Erimus Mills voor de Island Fights Welterweight titel vechten tegen Rance Jones. Weaver won het gevecht via Split Decision. Na vervolgens een onsuccesvol uitstapje te hebben gemaakt naar de Titan FC organisatie wist Weaver een winstreak van maar liefst zes gevechten neer te zetten bij de Island Fights organisatie. Onder meer Tyler Hill en Max Mustaki moesten het onderspit delven. Weaver zou vervolgens tijdens de eerste week van het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series zijn opwachting maken tegen Leon Shahbazyan. Echter werd Shahbazyan medisch niet goedgekeurd en werd het gevecht gecanceld. De UFC plande Weaver vervolgens in voor de achtste week tegen Devyn Smith. Weaver won het gevecht via Unanimous Decision. Dana White was zeer enthousiast en beloonde Weaver met een UFC contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »