breaking news

Thomas Almeida krijgt in Jonathan Martinez nieuwe tegenstander op 17 oktober aanstaande

October 8th, 2020 | by Marcel Dorff
Thomas Almeida krijgt in Jonathan Martinez nieuwe tegenstander op 17 oktober aanstaande
UFC
0

Thomas Almeida zou naar lange tijd eigenlijk aankomende zaterdag zijn terugkeer maken in de Octagon. Echter werd tegenstander Alejandro Perez positief getest voor COVID-19. De UFC wist een vervanger te vinden echter zal de partij nu volgende week plaatsvinden. Jonathan Martinez vervangt Perez en treft Almeida in de Bantamweight divisie op 17 oktober. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. MMA Junkie wist het nieuws te melden.

Thomas Almeida (MMA 22-3/UFC 5-3) kwam in 2014 met een ongeslagen record de UFC binnen. De Chute Boxe vechter maakte meteen indruk door in een Fight of the Night performance te winnen van Timmy Gorman. Het was pas de eerste keer in de carrière van Almeida dat hij een gevecht niet vroegtijdig wist te beslissen. Vervolgens zou Almeida in 2015 driemaal achter elkaar de Performance of the Night bonus winnen. Yves Jabouin, Brad Pickett & Anthony Birchak werden via KO gefinisht. MMA fans over de hele wereld zagen Almeida als dé kanshebber in de toekomst op UFC goud. Almeida (inmiddels geklommen tot #5 in de rankings) werd gematcht tegen Cody Garbrandt. Garbrandt was eveneens ongeslagen. Almeida wist zich geen raad met de snelheid en beweeglijkheid van Garbrandt en verloor in de eerste ronde via TKO. Almeida die zo’n geweldige start had in de UFC wist vervolgens voor eigen publiek de smerige smaak van zijn eerste verliespartij weg te spoelen door Albert Morales in de tweede ronde via TKO te finishen. Het gevecht leverde Almeida zijn vijfde UFC bonus op in zes gevechten. Echter ging het in Juli 2017 tijdens UFC Long Island opnieuw mis voor de Braziliaan. De talentvolle Jimmie Rivera was via Unanimous Decision te sterk. Almeida keerde vervolgens terug in de Octagon in Januari 2018 tijdens UFC 220 in Boston tegen Rob Font. Wederom wist Almeida niet te overtuigen en werd hij in de tweede ronde via TKO gefinisht. Almeida zou vervolgens in Januari 2019 zijn comeback maken tijdens UFC Brooklyn tegen Cory Sandhagen. Echter werd Almeida niet goedgekeurd door de doktoren en moest hij zich terugtrekken. Hierdoor werd hij ingepland tegen Marlon Vera tijdens UFC 235 in Maart 2019. Maar ditmaal blesseerde de Braziliaan zich waardoor hij wederom niet zou vechten. Almeida zou vervolgens tegen Alejandro Perez vechten in Oktober 2020. Echter moest Perez verstek laten gaan in verband met een positieve COVID-19 test. Hierdoor werd Almeida een week later gematcht tegen Jonathan Martinez.

Embed from Getty Images

Jonathan Martinez (MMA 13-3/UFC 3-2) is een vechter die uitkomt voor Different Breed MMA in Texas. Martinez begon zijn Pro-MMA carrière in 2014 bij de C3 Fights organisatie. Zijn debuut won hij in de derde ronde tegen Archie Lowe via KO. Hierop volgden in een tijdsbestek van iets meer dan een jaar nog zeven overwinningen. Onder meer Carlos Vergara en Ryan Hollis werden verslagen. Martinez vocht vervolgens bij de Legacy FC organisatie tegen huidig UFC vechter Matt Schnell. Martinez verloor in de tweede ronde via diskwalificatie na een illegale knietechniek. Hiermee brak hij zijn winstreak van acht en was hij niet langer ongeslagen. In 2016 maakte Martinez vervolgens zijn debuut voor de Combate Americas organisatie. Via Armbar Submission in de eerste ronde werd op een overtuigende manier afgerekend met Jesse Cruz. In September 2017 werd vervolgens Randy Hinds verslagen. Eveneens via Armbar Submission in de eerste ronde. Martinez maakte vervolgens tijdens UFC Moncton in Oktober 2018 op short notice zijn UFC debuut tegen Andre Soukhamthath. Martinez bood goed tegenstand maar kwam uiteindelijk te kort via Unanimous Decision. Martinez keerde vervolgens terug in de Bantamweight divisie. Tijdens UFC 234 in Februari 2019 vocht hij in Melbourne tegen de Chinees Wuliji Buren. Martinez was sterker en won via Unanimous Decision. En daar zou hij in Juli 2019 een nieuwe overwinning aan toevoegen. Tijdens UFC Sacramento won Martinez via een spectaculaire KO in de derde ronde. Dit leverde hem de Performance of the Night bonus op. Martinez werd vervolgens in Februari 2020 gekoppeld aan Andre Ewell. Martinez verloor de partij via een controversiële Split Decision. Echter wist hij in Augustus 2020 via een spectaculaire TKO in de derde ronde te winnen van Frankie Saenz.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »