breaking news

Thiago Moises vs. Jalin Turner toegevoegd aan UFC evenement op 5 september

August 5th, 2020 | by Marcel Dorff
Thiago Moises vs. Jalin Turner toegevoegd aan UFC evenement op 5 september
UFC
0

Thiago Moises maakt op 5 september aanstaande zijn opwachting in de Octagon. De Braziliaan gaat het opnemen tegen Jalin Turner in de Lightweight divisie. Beide vechters zullen elkaar treffen op een nog nader te bepalen locatie. Het gevecht werd bekend gemaakt door Combate.

Thiago Moises (MMA 13-4/UFC 2-2) is een Braziliaanse MMA vechter die sinds 2012 actief is in het Pro-MMA circuit. Na een winstreak van vijf gevechten in evenveel partijen verloor Moises in 2015 voor het eerst in zijn carrière tegen huidig UFC vechter Jason Knight. Vervolgens werd Moises opgepikt door de inmiddels gestopte RFA organisatie. In deze organisatie vestigde Moises zijn naam als een van de grootste talenten in zowel de Braziliaanse als Amerikaanse scene. Moises won zijn debuut partij van Javon Wright en mocht vervolgens meteen voor de titel vechten tegen Dave Castillo. Moises won die partij via een Armbar Submission in de tweede ronde. Moises verdedigde de belt tweemaal tegen respectievelijk Jamall Emmers en Zach Freeman. Vervolgens fuseerden RFA en Legacy Fights in LFA. Tijdens zijn LFA debuut werd voor de vacante LFA titel gevochten tegen Robert Watley. Watley was via Unanimous Decision te sterk. Vervolgens werd wel in zijn daarop volgende partij gewonnen tegen Jeff Peterson via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Hierna belde eindelijk de UFC aan bij Moises. De Braziliaan mocht meedoen aan de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series. Moises werd gematch tegen Gleidson Cutis. Moises was via KO in de eerste ronde te sterk voor Cutis. Dit leverde de Braziliaan een contract bij de UFC op. Moises maakte vervolgens op short notice in November 2018 zijn debuut voor de UFC tegen Beneil Dariush. Dariush was te sterk en versloeg Moises via Unanimous Decision. Moises wist echter in zijn tweede partij wel de overwinning te pakken. In Mei 2019 werd via Unanimous Decision overtuigend gewonnen van Kurt Holobaugh. Echter kon hij die overwinning in Augustus 2019 geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Shenzhen werd verloren van Damir Ismagulov via Unanimous Decision. Moises ging vervolgens een gewichtklasse omlaag. In de Lightweight divisie nam hij het in Mei 2020 op tegen Michael Johnson. Na een moeilijke eerste ronde wist Moises het tij volledig te keren en Johnson tot aftikken te dwingen via een Achilles Lock Submission.

Embed from Getty Images

Jalin Turner (MMA 9-5/UFC 2-2) is een talentvolle MMA vechter die sinds 2016 rondloop in het Pro circuit. Daarvoor had hij al twee jaar een amateur carrière lopen. Turner debuteerde met twee overwinningen bij de BAMMA Badbeat organisatie via KO in de eerste ronde. Vervolgens verloor Turner twee gevechten. Echter mocht hij in 2017 wel zijn debuut maken voor Bellator MMA tegen Gabriel Green. Turner won het gevecht via KO vroeg in de eerste ronde en revancheerde zich dus voor zijn twee verliespartijen. Vervolgens werd bij de Tachi Palace Fights organisatie nog een partij gewonnen, maar ging het in de daarop volgende partij weer mis voor Turner. Echter wist hij hierna bij de KOTC organisatie een overwinning te pakken waarna Bellator MMA wederom aanklopte. Turner won tijdens zijn terugkeer via KO in de eerste ronde tegen Noah Tillis. Mede hierdoor werd hij uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Turner nam het op tegen Max Mustaki. Turner vocht zeer sterk en had Mustaki in de problemen. Echter moest Mustaki aan het einde van de eerste ronde het gevecht staken in verband met een gebroken voet. Hierdoor won Turner, maar kreeg hij geen UFC contract. Echter kreeg hij dat contract een paar weken later alsnog en zou hij door het gebrek aan tijd in plaats van in de Lightweight divisie in de Welterweight divisie zijn opwachting maken. Tijdens UFC 229 nam Turner het op tegen Vicente Luque. Luque was te sterk en wist Turner via KO te finishen. Turner ging vervolgens weer terug naar de Lightweight divisie. Tijdens UFC 234 stond hij gematcht tegen Alex Gorgees. Gorgees trok zich echter terug waardoor Turner het opnam tegen nieuwkomer Callan Potter. Turner had geen moeite met Potter en versloeg hem binnen een minuut via KO. Helaas voor Turner kon hij die overwinning geen goed vervolg geven. Tijdens UFC 236 in April 2019 werd verloren via Unanimous Decision van Matt Frevola. Turner werd vervolgens gekoppeld aan Jamie Mullarkey in Februari 2020 tijdens UFC Auckland. Echter raakte Mullarkey geblesseerd en werd Joshua Culibao de nieuwe tegenstander. Turner won de partij via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »