breaking news

Thiago Alves ontmoet UFC debutant Curtis Millender tijdens UFC Austin

January 19th, 2018 | by Redactie
Thiago Alves ontmoet UFC debutant Curtis Millender tijdens UFC Austin
UFC
0

De Braziliaan Thiago Alves zou het eigenlijk vorige week opnemen tegen Zak Cummings. Maar doordat Cummings een ongelukje kreeg ging dit gevecht niet door. De Braziliaan maakt nu zijn opwachting tijdens UFC Fight Night 126 in Austin, Texas tegen UFC debutant Curtis Millender. Het gevecht in de Welterweight divisie zal plaatsvinden op 18 Februari 2018 in het Frank Erwin Center.

Thiago Alves (MMA 22-11/UFC 14-8) vecht als sinds 2005 voor de UFC. Alves kende een matige start in de UFC met twee verliespartijen en twee winstpartijen uit vier optredens. Na zijn tweede verliespartij tegen Jon Fitch in de zomer van 2006 wist Alves een winstreak neer te zetten van liefst zeven partijen. Onder meer Josh Koscheck, Matt Hughes & Chris Lytle werden aan de kant geschoven waarna in de zomer van 2009 een titelgevecht volgde tegen Georges St.Pierre. Alves had echter geen antwoord op de wrestlinggame van ”GSP” en verloor het gevecht via Unanimous Decision. Vanaf dat moment wisselde Alves winstpartijen af met verliespartijen en is de langste winstreak die de Braziliaan opbouwde twee gevechten lang. Nadat Alves achtereenvolgens van Carlos Condit en Jim Miller verloor wist de Braziliaan Alves in April dit jaar zijn losing streak van twee gevechten te doorbreken door in een schitterende partij Patrick Cote via Unanimous Decision te verslaan. Alves zou vervolgens in Pittsburgh terugkeren tegen Mike Perry. Echter verkoos Alves om thuis te blijven in verband met ”Hurricane Irma” waardoor hij niet zou vechten tegen Mike Perry. Alves werd in Januari 2018 gematcht tegen Zak Cummings, echter gleed Cummings uit een dag voor het gevecht en raakte gewond. Hierdoor werd het gevecht gecanceld.

Curtis Millender (MMA 14-3/UFC 0-0) vecht sinds 2013 in het Pro-MMA circuit. De vechter uit Arlington, Texas wist in de regionale scene zijn eerste gevechten te winnen, en tekende vervolgens met een 7-0 record bij Bellator MMA. Dit was echter geen succes. Na slechts een overwinning in drie gevechten keerde Millender terug naar de regionale scene. Na de titel wederom voor de Fight Club OC te winnen kwam Bellator MMA opnieuw om de hoek kijken. Millender won zijn gevecht tegen Johnny Cisneros via KO in de tweede ronde. Echter sloot hij zich vervolgens in 2017 aan bij de nieuwe en sterke LFA organisatie. Millender kwam driemaal uit voor LFA. Driemaal wist Millender te winnen, waaronder vorige week via Headkick KO tegen Nick Barnes tijdens het Main Event van LFA 30. Nu mag Millender in de UFC gaan laten zien tot wat hij allemaal in staat is.

Comments are closed.

Translate »