breaking news

The Ultimate Fighter 27 Featherweight Finale is bekend

July 4th, 2018 | by Marcel Dorff
The Ultimate Fighter 27 Featherweight Finale is bekend
UFC
0

Inmiddels is de twaalfde en laatste aflevering van TUF 27 voor de Nederlandse FoxSports abonnee te bekijken. Deze aflevering zal pas vannacht in de VS worden uitgezonden. In deze aflevering stond de halve finale centraal tussen de Amerikaan Tyler Diamond en de Engelsman Jay Cucciniello. Diamond versloeg Dulani Perry in zijn kwartfinale partij via Guillotine Choke Submission, Cucciniello daarentegen verloor zijn kwartfinale partij tegen Bryce Mitchell. Echter kreeg hij in verband met blessures van andere vechters een tweede kans.

Lees hieronder wie uiteindelijk zal strijden op 6 Juli 2018 tijdens de TUF 27 Finale om een UFC contract.

Jay Cucciniello def. Tyler Diamond via TKO (Elbow & Punches) – Round 3.

TUF 27 Featherweight Finale.

Jay Cucciniello vs. Brad Katona

Jay Cucciniello (MMA 8-0-0-1/UFC 0-0-0-0) is een Engelse MMA vechter die sinds 2010 in het professionele circuit te vinden is. Cucciniello maakte in het regionale Engelse circuit furore met vijf overwinningen in evenveel partijen. Cucciniello vocht vervolgens in 2016 voor de Contenders Norwich titel tegen Declan Williams. De partij eindigde echter in een No Contest. Cucciniello verhuisde naar Malaga waar hij tegenwoordig ook traint. Bij de AFL organisatie die gevestigd ligt op de Canarische Eilanden pakte Cucciniello in zijn tweede partij al de titel door Daniel Requeijo in de derde ronde via TKO te verslaan. Cucciniello tekende vervolgens bij de Zuid-Afrikaanse EFC organisatie waar hij meteen het Main Event vocht tegen Wesley Hawkey. Cucciniello won al in de eerste ronde via Submission. De Engelsman deed vervolgens auditie voor TUF 27. Cucciniello werd toegelaten, maar verloor al meteen in de kwartfinale van Bryce Mitchell. Mede door blessures kreeg Cucciniello een tweede kans. Cucciniello greep die kans en versloeg de favoriet geachte Tyler Diamond via TKO in de derde ronde om zo een plaats te veroveren in de TUF 27 Featherweight finale tegen Brad Katona.

Brad Katona (MMA 6-0/UFC 0-0) is een Canadese MMA vechter die sinds 2014 te vinden is in het professionele circuit. Katona debuteerde voor de Canadese MFC organisatie tegen Michael Hay. Katona won het gevecht via KO in de eerste ronde. Vervolgens pakte Katona twee overwinningen bij de Prestige FC organisatie. Katona zou vervolgens vechten tegen landgenoot en huidig TKO Featherweight Kampioen TJ Laramie. Echter ging het gevecht niet door omdat Laramie te zwaar was. Katona pakte vervolgens twee overwinningen waaronder een winstpartij tegen Havoc FC Kampioen Austin Ryan. Echter was dit in een andere organisatie en niet voor een titel. Tijdens zijn laatste gevecht alvorens Katona meedeed aan TUF versloeg hij de Amerikaan Stephen Cervantes via Unanimous Decision. Katona zou vervolgens meedoen aan het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter. Na een enigszins verrassende overwinning tegen een van de favorieten voor de eindoverwinning, namelijk Kyler Phillips werd Katona gekoppeld in de halve finale aan Bryce Mitchell. Katona en Mitchell maakten er een boeiend en gelijkwaardig gevecht van. Echter wist Katona laat in de derde ronde uiteindelijk de rug te pakken van Mitchell en hem via Rear Naked Choke Submission tot aftikken te dwingen. Hierdoor zal Katona vechten om de TUF 27 titel in de Featherweight divisie. Zijn tegenstander zal Jay Cucciniello zijn.

Blijf MMA DNA volgen voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »