breaking news

Thales Leites tegen Jack Hermansson tijdens UFC 224

February 28th, 2018 | by Redactie

Thales Leites en Jack Hermansson kruisen de degens tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro op 12 mei aanstaande. Zowel Leites als Hermansson komen van een verlies af en lijken een overwinning nodig te hebben om een langer verblijf in de UFC te kunnen bewerkstelligen. Het gevecht tussen beide Middleweights zal plaatsvinden tijdens de Prelims van UFC 224. 

Thales Leites (MMA 27-8/UFC 12-7) is een van de beste BJJ vechters in de UFC Middleweight divisie. De Braziliaan is bezig aan zijn tweede run binnen de UFC. Tijdens zijn eerste run tussen 2006 en 2009 vocht Leites voor de UFC Middleweight titel tegen Anderson Silva. Dat gevecht ging verloren via Unanimous Decision. De UFC had vervolgens geen interesse om het contract van Leites te verlengen. Vier jaar later in 2013 kwam de UFC opnieuw uit bij Thales Leites. Leites begon zijn tweede UFC run zeer sterk. Zo werd een winstreak van vijf gevechten neergezet met onder meer overwinningen tegen Francis Carmont, Trevor Smith en Tim Boetsch. Vervolgens mocht Leites het in Schotland opnemen tegen Michael Bisping. Bisping won (zoals wel vaker controversieel in de UK) via Split Decision. Vervolgens verloor Leites in Februari 2016 vrij kansloos van Gegard Mousasi via Unanimous Decision. Leites herpakte zich vervolgens tegen Chris Camozzi door te winnen via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde, maar verloor voor vele verrassend voor eigen publiek van de Pool Krzysztof Jotko via Unanimous Decision. Leites wist zich eerder dit jaar te revancheren in Nashville tegen de Amerikaan Sam Alvey. Leites won het gevecht via Unanimous Decision. Echter kon hij deze partij geen goed vervolg geven. Tijdens UFC 216 verloot Leites via een Unanimous Decision tegen Brad Tavares.

Jack Hermansson (MMA 16-3/UFC 3-1) is een voormalig Cage Warriors FC Kampioen die in 2016 door de UFC werd gecontracteerd. De Zweedse Noor maakte zijn debuut tijdens UFC Hamburg tegen voormalig BAMMA Kampioen Scott Askham. In een zeer attractief standup gevecht was Hermansson over drie rondes de betere, en won hij zijn debuut via Unanimous Decision. Een paar maanden later in November 2016 stond TUF Brazil 1 winnaar Cezar Ferreira tegenover Hermansson. Ferreira wist Hermansson in de tweede ronde te finishen via Arm-Triangle Choke Submission en brak daarmee de 9 fight winstreak van Hermansson die al sinds 2013 niet meer had verloren. Hermansson kwam echter in Mei van dit jaar zeer sterk terug. Hermansson versloeg in Zweden de Amerikaan Alex Nicholson via TKO in de eerste ronde. Hermansson pakte echter snel door en vocht begin Augustus in Mexico City tegen de Engelsman Bradley Scott. Via TKO in de eerste ronde wist Hermansson opnieuw een overwinning bij te schrijven. Echter ging het daarna mis voor Hermansson. In een partij tegen Thiago Santos verloor hij via een TKO in de eerste ronde. Hermansson heeft een overwinning op Leites nodig om verzekerd te zijn van een langer verblijf in de UFC.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »