breaking news

Thales Leites kruist degens met Brad Tavares tijdens UFC 216

August 1st, 2017 | by Redactie

Combate journalist Raphael Marinho wist zojuist bekend te maken dat de Braziliaan Thales Leites op 7 Oktober 2017 tijdens UFC 216 in Las Vegas, Nevada zal vechten tegen Brad Tavares. Het Middleweightgevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de T-Mobile Arena. Beide mannen treffen elkaar die avond op de Preliminary Card.

Thales Leites (MMA 27-7/UFC 12-6) is een van de beste BJJ vechters in de UFC Middleweight divisie. De Braziliaan is bezig aan zijn tweede run binnen de UFC. Tijdens zijn eerste run tussen 2006 en 2009 vocht Leites voor de UFC Middleweight titel tegen Anderson Silva. Dat gevecht ging verloren via Unanimous Decision. De UFC had vervolgens geen interesse om het contract van Leites te verlengen. Vier jaar later in 2013 kwam de UFC opnieuw uit bij Thales Leites. Leites begon zijn tweede UFC run zeer sterk. Zo werd een winstreak van vijf gevechten neergezet met onder meer overwinningen tegen Francis Carmont, Trevor Smith en Tim Boetsch. Vervolgens mocht Leites het in Schotland opnemen tegen Michael Bisping. Bisping won (zoals wel vaker controversieel in de UK) via Split Decision. Vervolgens verloor Leites in Februari 2016 vrij kansloos van Gegard Mousasi via Unanimous Decision. Leites herpakte zich vervolgens tegen Chris Camozzi door te winnen via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde, maar verloor voor vele verrassend voor eigen publiek van de Pool Krzysztof Jotko via Unanimous Decision. Leites wist zich eerder dit jaar te revancheren in Nashville tegen de Amerikaan Sam Alvey. Leites won het gevecht via Unanimous Decision.

Brad Tavares (MMA 15-4/UFC 10-4) kwam in 2010 via TUF 11 de UFC binnen. Tavares is eigenlijk de laatste jaren een stabiele factor in de Top 15 van de UFC Middleweight divisie, maar heeft in zijn laatste paar gevechten te weinig gebracht om zijn Top 15 notering te behouden. Van zijn eerste acht gevechten binnen de UFC won Tavares er zeven. Onder meer Tom Watson, Lorenz Larkin en MMA veteraan Phil Baroni werden verslagen. Na verloren te hebben van zowel Yoel Romero als van Tim Boetsch, wist Tavares in 2015 wel te winnen van Nate Marquardt. Echter verloor hij datzelfde jaar via KO van Robert Whittaker. Dit kostte Tavares zijn plek in de Top 15 van de divisie. In September 2016 wist Tavares via Split Decision te winnen van de Braziliaan Caio Magalhaes, waardoor hij weer mag hopen op een plek in de Top 15 van de UFC Middleweight divisie. Tavares zou in Januari van dit jaar vechten tegen Hector Lombard, echter raakten beide mannen geblesseerd en werd het gevecht gecanceld. Tavares werd vervolgens gematcht tegen de TUF Nations winnaar Elias Theodorou tijdens International Fight Week 2017. In een zeer competitief gevecht won Tavares uiteindelijk via Split Decision. Mocht Tavares ook van Leites weten te winnen, lijkt hij eindelijk zijn Top 15 plek weer te kunnen opeisen.

Comments are closed.

Translate »