breaking news

Texaan Daniel Jolly treft TUF 23 Runner-Up Khalil Rountree tijdens UFC Houston

January 3rd, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft zojuist bekend gemaakt dat TUF 23 Runner-Up Khalil Rountree het zal opnemen tegen Daniel Jolly. Het Light-Heavyweightgevecht tussen beide mannen zal plaatsvinden op 4 Februari 2017 in Toyata Center te Houston, Texas. Het gevecht maakt deel uit van de UFC Fight Night 104 card.

Khalil Rountree (MMA 4-2/UFC 0-2) kwam voor het eerst in beeld als een van de drie Syndicate MMA vechters tijdens het 23ste seizoen van TUF. Rountree zat in het team van de Strawweight Kampioene Joanna Jedrzejczyk, en won zijn eliminatie gevecht via TKO na een aantal brute soccerkicks tegen lichaam van zijn tegenstander. Rountree verloor vervolgens van Syndicate MMA teamgenoot Cory Hendricks en lag uit de competitie. Een blessure van diezelfde Hendricks zorgde er vervolgens voor dat Rountree een herkansing kreeg en mocht vechten in de halve finale tegen Josh Stansbury. Rountree won via TKO en mocht het vervolgens tijdens de finale opnemen tegen Andrew Sanchez. Sanchez die werd gezien als sterkste man in het huis bleek ook de sterkste in de finale. Sanchez’ groundgame was veel beter waardoor hij 15 minuten lang Rountree op de grond wist te houden. Rountree verloor een Unanimous Decision. Ook tijdens zijn tweede officiële gevecht voor de UFC kon Rountree zijn stempel niet drukken. Nieuwkomer Tyson Pedro wist de achilleshiel van Rountree te vinden en finishte de Amerikaan via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Rountree is dus nog altijd op zoek naar zijn eerste officiële winstpartij binnen de UFC.

Daniel Jolly (MMA 5-1/UFC 0-1) maakte in 2015 als IXFA Kampioen zijn debuut in de UFC. De Werewolf of Texas zoals zijn bijnaam luidt zal voor veel mensen een onbekend gezicht zijn. Dit komt mede doordat Jolly slechts een keer voor de organisatie uitkwam, en dat is inmiddels anderhalf jaar geleden. Jolly vocht tijdens zijn debuut op short notice tegen de Canadese Let Misha Cirkunov (die destijds ook zijn debuut maakte). Cirkunov bleek te sterk, en finishte de Texaan via KO vlak voor het einde van de eerste ronde. Jolly heeft de laatste maanden trainingsessies gevolgd bij 10th Planet Jiu Jitsu en American Top Team om zo zijn complete game te verbeteren. Jolly is net als Rountree op zoek naar zijn eerste overwinning binnen de UFC.

pixlr_20170103212627731

Leave a Reply

Translate »