breaking news

Teruto Ishihara vecht tegen Jose Quinonez tijdens UFC 221 in Perth

December 20th, 2017 | by Redactie

De UFC heeft bekend gemaakt dat de Japanner Teruto Ishihara op 11 Februari 2018 zijn opwachting zal maken tijdens UFC 221 in Perth, Australië. Die avond is in de Bantamweight divisie de Mexicaan Jose Quinonez zijn tegenstander. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Octagon van de Perth Arena. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Teruto Ishihara (MMA 10-4-2/UFC 3-2-1) kwam in 2015 de UFC binnen via het programma ”Road to UFC : Japan”. Ishihara vocht de finale tegen landgenoot Mizuto Hirota. Het gevecht eindigde na drie rondes in een draw. Door alle consternatie werd er vergeten om een sudden victory ronde te starten, waardoor beide vechters als winnaar van het toernooi werden uitgeroepen. Ishihara vocht vervolgens in Maart 2016 tegen Julian Erosa, en in Augustus 2016 tegen Horacio Gutierrez. Beide gevechten werden via KO gewonnen waardoor er veel van Ishihara werd verwacht in zijn vierde partij voor de UFC. Ishihara werd gekoppeld aan de Russische Ier Artem Lobov. Echter kon Ishihara niet brengen wat hij in zijn voorgaande gevechten wel wist te brengen en verloor hij via Unanimous Decision. Ishihara keerde vervolgens dit jaar tijdens International Fight Week terug in de Octagon om het op te nemen tegen voormalig Lightweight titeluitdager Gray Maynard. Maynard had al snel in de gaten dat de groundgame van Ishihara zeer beperkt was, en controleerde de Japanner het gehele gevecht op de grond. Maynard won hierdoor via Unanimous Decision, waardoor Ishihara nu tweemaal achter elkaar in de Octagon verloren had. Die negatieve spiraal wist hij enigszins fortuinlijk te breken tijdens UFC Saitama. Ishihara won de eerste ronde met 10-8 van Rolando Dy. Echter verloor hij de laatste twee rondes op twee scorekaarten van de judges. Hierdoor zou het gevecht zijn geëindigd in een Majority Draw. Echter kreeg Dy een punt in mindering tijdens het gevecht waardoor Ishihara uiteindelijk won.

Jose Quinonez (MMA 6-2/UFC 3-1) deed in 2014 mee aan het eerste seizoen van TUF Latin America. De Mexicaan wist tijdens dat seizoen de finale te halen. In de finale stond hij tegenover zijn goede vriend Alejandro Perez. Beide mannen vochten een jaar eerder al tegen elkaar in een andere organisatie. Destijds was Quinonez via Unanimous Decision de sterkste van de twee. Tijdens de TUF Latin America Finale was dit echter niet het geval. Quinonez verloor het gevecht via Unanimous Decision. Tijdens het gevecht gaf Quinonez tweemaal achter elkaar een kopstoot op de borst van Perez. De scheidsrechter berispte Quinonez en gaf hem twee punten in mindering. Zonder deze punten in mindering had Quinonez via Split Decision verloren. Vervolgens zagen we Quinonez terug in de zomer van 2015 toen hij het opnam tegen Leonardo Morales. Quinonez wist dit gevecht relatief eenvoudig via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde naar zich toe te trekken. Vervolgens duurde het meer dan een jaar voordat we Quinonez terug zagen in de Octagon. Tijdens UFC Hidalgo in September 2016 nam Quinonez het op tegen Joey Gomez. Quinonez won dit gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens stond in Mexico City dit jaar een Latijns-Amerikaans onderonsje op het programma tegen de Chileen Diego Rivas. Quinonez was te sterk en won wederom via Unanimous Decision. Hierdoor heeft Quinonez nu een winstreak van drie gevechten in de UFC.

Tweet 20

Comments are closed.