breaking news

Terugkeer in de UFC voor Eric Spicely op short notice tegen Deron Winn in Greenville

June 17th, 2019 | by Marcel Dorff
Terugkeer in de UFC voor Eric Spicely op short notice tegen Deron Winn in Greenville
UFC
0

Deron Winn zal voor de tweede maal een nieuwe tegenstander toegewezen krijgen. Nadat eerder Markus Perez geblesseerd raakte is nu ook Bruno Silva om onbekende redenen niet meer in staat om het aankomende zaterdag tijdens UFC Greenville tegen Winn op te nemen. De UFC heeft Eric Spicely bereid gevonden om terug te keren in de Octagon. Meerdere websites waaronder ESPN, MMA Junkie & MyMMANews weten dit te melden. Spicely kreeg in de lente van 2018 geen contractverlenging van de UFC, maar heeft sindsdien tweemaal gewonnen. Spicely treft nu Winn in de Octagon van de Bon Secours Wellness Arena.

Deron Winn (MMA 5-0/UFC 0-0) is een MMA vechter die uitkomt voor American Kickboxing Academy. Hij is een van de vaste trainingspartners van UFC Heavyweight Kampioen Daniel Cormier. Winn verdiende zijn sporen in het worstelen, maar maakte in 2017 de overstap naar het MMA. Winn wist te imponeren in zijn eerste drie gevechten die allemaal via (T)KO in de eerste ronde werden gewonnen. Vervolgens pakte Winn een gevecht aan bij Bellator MMA. Ook daar wist hij zijn tegenstander Ahmed White in de eerste ronde te finishen. Vervolgens vocht Winn het Co-Main Event voor de Golden Boy Promotions tegen UFC veteraan Tom Lawlor. Win domineerde de partij met zijn worstelen en won via Unanimous Decision. Nu zal hij in de Middleweight divisie in de UFC zijn loopbaan voortzetten. Winn zou zijn debuut maken tegen Markus Perez tijdens UFC Greenville. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd waardoor Bruno Silva de tegenstander zou gaan worden. Echter wist ook Silva het gevecht niet te halen en werd Eric Spicely uiteindelijk de tegenstander.

Embed from Getty Images

Eric Spicely (MMA 12-4/UFC 2-4) kwam in 2016 als ongeslagen vechter de UFC binnen. Spicely maakte zijn opwachting in TUF 23. Spicely won zowel zijn eliminatiegevecht als zijn kwartfinalegevecht, maar kwam in de halve finale te kort tegen de latere winnaar Andrew Sanchez. Spicely kreeg alsnog een kans in de UFC in Juli 2016 tegen de altijd goedlachse Sam Alvey. Spicely verloor via standing Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Ondanks dit vroege verlies kreeg Spicely een herkansing een paar maanden later in Brazilië. De Top 15 gerankte Thiago Santos was zijn tegenstander. In een van de grootste ”upsets” van het jaar wist Spicely het gevecht vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission te beslissen in zijn voordeel. Spicely behaalde hiermee zijn eerste officiële UFC overwinning, en wist ook een langer verblijf voorlopig veilig te stellen. Dat verblijf kreeg een mooi vervolg in Januari 2017. Vroeg in de eerste ronde wist Spicely de Italiaan Alessio Di Chirico via Triangle Choke Submission te finishen. Hiermee had Spicely nu een winstreak van twee in de UFC. Deze werd helaas voor de Amerikaan niet naar drie uitgebreid. Antonio Carlos Junior bleek te sterk voor Spicely die via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde zijn meerdere moest erkennen in de BJJ Black Belt. Spicely keerde vervolgens terug tijdens de TUF 26 Finale tegen Gerald Meerschaert. Spicely verloor het gevecht via TKO. Spicely verloor ook zijn daarop volgende gevecht tegen Darren Stewart in Mei 2018 tijdens UFC Liverpool. Hierdoor verloor Spicely zijn derde op een volgende partij en werd zijn contract ontbonden. Spicely tekende vervolgens bij de CES MMA organisatie en wist hier in 2019 zijn beide partijen in de eerste ronde te beslissen. Waaronder een overwinning tegen de sterke Caio Magalhaes. Spicely krijgt nu een tweede kans bij de UFC.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »