breaking news

Terrance McKinney vs. Fares Ziam opnieuw ingepland, ditmaal voor 26 februari

December 3rd, 2021 | by Marcel Dorff
Terrance McKinney vs. Fares Ziam opnieuw ingepland, ditmaal voor 26 februari
UFC
0

Terrance McKinney en Fares Ziam zijn opnieuw tegen elkaar ingepland. Beide Lightweight vechters zouden het eigenlijk vorige maand al tegen elkaar opnemen. Echter moest McKinney zich destijds enkele uren voor aanvang van de partij terugtrekken na een positieve COVID-19 test van iemand binnen zijn team. Beide vechters ontmoeten elkaar nu op 26 februari op een nog onbekende locatie. Het management van McKinney maakte dit bekend.

Terrance McKinney (MMA 11-3/UFC 1-0) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2017 zijn Pro-MMA debuut maakte. McKinney vocht vijf partijen voor de CageSport organisatie. Daar won hij er vier van. Allemaal met een Submission. De enige partij die verloor ging was zijn laatste in verband met een beenblessure. McKinney pakte vervolgens nog eens drie overwinningen bij andere organisaties en pakte eveneens de FSF titel. Mede hierdoor werd McKinney uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Originele tegenstander Adli Edwards raakte een paar dagen voor het gevecht geblesseerd en werd vervangen door Sean Woodson. McKinney domineerde de partij, maar werd verrast door een vliegende knie van Woodson. McKinney verloor via KO in de tweede ronde en keerde terug in het regionale circuit. Na vervolgens te verliezen van Darrick Minner, maar wel te winnen van Dedrek Sanders tekende McKinney bij de LFA organisatie. Daar won hij zijn debuut op indrukwekkende wijze door Toninho Gavinho te verslaan via Headkick KO binnen 17 seconden. Hierop volgde in Juni 2021 een KO overwinning tegen Michael Irizarry. Mede door deze overwinning tekende McKinney een paar dagen later bij de UFC. Eveneens in Juni 2021 maakte hij zijn UFC debuut tegen Matt Frevola. McKinney won de partij via KO binnen zeven seconden!

Embed from Getty Images

Fares Ziam (MMA 12-3/UFC 2-1) is een Fransman met Algerijnse roots die in 2014 zijn Pro-MMA carrière startte. Tijdens de eerste drie jaar van Ziam’s carrière bouwde hij een record op van 6-2 en wist hij onder meer de LFC titel te pakken tegen zijn landgenoot Damien Lapilus. Ziam won vervolgens twee partijen bij de WWFC organisatie en tekende vervolgens bij het Zwitserse HIT FC. Daar wist Ziam in Maart 2018 in zijn debuut meteen de titel te pakken door UFC veteraan Abner Lloveras via KO in de tweede ronde te verslaan. Ziam verdedigde zijn titel niet, maar tekende bij de European Beatdown organisatie in Wallonië. Daar won hij twee gevechten achter elkaar. Ziam bracht vervolgens in September 2019 zijn winstreak van vijf gevechten de Octagon in. Tijdens UFC 242 in Abu Dhabi verloor de Fransman via Unanimous Decision van Don Madge. Ruim een jaar later in Oktober 2020 wist Ziam wel zijn eerste overwinning in de UFC te pakken. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Jamie Mullarkey. Ziam plakte daar in Juni 2021 een tweede overwinning aan toe. Via Majority Decision werd gewonnen van Luigi Vendramini.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »