breaking news

Terrance McKinney pakt short notice partij tegen Matt Frevola zaterdag tijdens UFC 263

June 8th, 2021 | by Marcel Dorff
Terrance McKinney pakt short notice partij tegen Matt Frevola zaterdag tijdens UFC 263
UFC
0

Frank Camacho zal aankomende zaterdag niet in actie komen tegen Matt Frevola. Meerdere bronnen melden ons dat Camacho zich heeft teruggetrokken in verband met een auto ongeluk. Camacho maakte het naar verluidt goed. De UFC heeft echter snel gehandeld en heeft Terrance McKinney gecontracteerd. De Amerikaan won afgelopen vrijdag nog op spectaculaire wijze het Main Event bij de LFA organisatie. Frevola en McKinney treffen elkaar zaterdag in de Gila River Arena te Glendale, Arizona. MMA Junkie wist het nieuws van de nieuwe match-up te melden.

Matt Frevola (MMA 8-2-1/UFC 2-2-1) is een vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2014. In het amateur circuit was Frevola met een 8-0 record ongeslagen. Inmiddels traint Frevola bij Law MMA en Serra BJJ vaak samengevoegd tot Serra-Longo Fight Team. Frevola vocht enkele gevechten voor de WSOF, ACB en Titan FC organisaties. Tijdens zijn gevecht voor de Titan FC organisatie in Januari dit jaar versloeg hij de ongeslagen Raush Manfio via Unanimous Decision. Dit wekte de interesse van de UFC, die Frevola een contract van een gevecht aanbood. Frevola mocht meedoen aan het eerste seizoen van de ”Dana White’s Tuesday Night Contender Series”. Tijdens het laatste gevecht in Week 8 nam Frevola het op tegen Jose Flores. Frevola maakte indruk en won via Arm Triangle Choke Submission in de tweede ronde. Dana White twijfelde geen moment en bood Frevola een contract aan bij de UFC. Frevola vocht vervolgens in Januari 2018 in St.Louis tegen Marco Polo Reyes. Frevola ging zwaar KO in de eerste ronde en verloor zo voor het eerst een gevecht in zijn carrière. Frevola keerde vervolgens terug in November 2018 tegen Lando Vannata tijdens UFC 230 in New York. In een fantastische partij moesten beide vechters genoegen nemen met een draw. Frevola pakte uiteindelijk in zijn derde partij voor de UFC wél zijn eerste overwinning. Tijdens UFC 236 in April 2019 werd gewonnen van Jalin Turner via Unanimous Decision. Frevola wist zijn eerste overwinning in de UFC in Oktober 2019 een uitstekend vervolg te geven. Tijdens UFC Tampa werd gewonnen via Split Decision tegen Luis Peña. Frevola werd vervolgens in April 2020 gekoppeld aan Roosevelt Roberts. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld. Vervolgens werd Frevola gematcht tegen Frank Camacho in Juni 2020. Echter moest Frevola zich terugtrekken nadat iemand van zijn team positief testte voor COVID-19. De UFC plande vervolgens de partij tegen Roberts opnieuw in. Echter moest Frevola zich wederom terugtrekken. Ditmaal in verband met een blessure. Frevola werd vervolgens gematcht in Januari 2021 tegen Ottman Azaitar. Echter werd Azaitar na het breken van de COVID-19 regels van de partij gehaald en werd Frevola gekoppeld aan Arman Tsarukyan die eveneens zijn tegenstander verloor. Frevola verloor de partij via Unanimous Decision. Frevola zou vervolgens in Juni 2021 vechten tegen Frank Camacho. Helaas moest Camacho zich na betrokkenheid bij een auto ongeluk terug trekken en werd Terrance McKinney de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Terrance McKinney (MMA 10-3/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2017 zijn Pro-MMA debuut maakte. McKinney vocht vijf partijen voor de CageSport organisatie. Daar won hij er vier van. Allemaal met een Submission. De enige partij die verloor ging was zijn laatste in verband met een beenblessure. McKinney pakte vervolgens nog eens drie overwinningen bij andere organisaties en pakte eveneens de FSF titel. Mede hierdoor werd McKinney uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Originele tegenstander Adli Edwards raakte een paar dagen voor het gevecht geblesseerd en werd vervangen door Sean Woodson. McKinney domineerde de partij, maar werd verrast door een vliegende knie van Woodson. McKinney verloor via KO in de tweede ronde en keerde terug in het regionale circuit. Na vervolgens te verliezen van Darrick Minner, maar wel te winnen van Dedrek Sanders tekende McKinney bij de LFA organisatie. Daar won hij zijn debuut op indrukwekkende wijze door Toninho Gavinho te verslaan via Headkick KO binnen 17 seconden. Hierop volgde in Juni 2021 een KO overwinning tegen Michael Irizarry. Mede door deze overwinning tekende McKinney een paar dagen later bij de UFC.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »