breaking news

Tegen wie vecht Germaine de Randamie eigenlijk?

February 5th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Germaine de Randamie staat op het punt om geschiedenis te schrijven. The Ultimate Fighting Championship heeft de Randamie en tegenstander Holly Holm aangewezen om te vechten voor de eerste vrouwelijke Featherweight titel. Op 11 februari 2017 delen beide dames de Octagon van Brooklyn, New York om te strijden voor het goud. Er staat veel op het spel en het beloofd ook zeker een spektakel te worden. Germaine staat bekend om haar staande spel en haar zeer sterke en effectieve technieken vanuit de clinch positie. Maar ook tegenstander Holly Holm mag genoemd worden. Wie is deze Amerikaan nou eigenlijk?

Holly Holm is een 35-jarige vechter geboren in Albuquerque, New Mexico. Ze begon haar sportloopbaan met het beoefenen van aerobics. Haar cardio-kickboks instructeur Mike Winkeljohn zag al snel dat Holm het spel snel oppikte en begon haar steeds meer te helpen. Ze stapte nog voor september 2001 de ring in en won uiteindelijk de International Kickboxing Federation (IKF) titel in Kansas City. Momenteel kent Holm een amateur kickboks record van 6–0–2. Haar professionele kickboks record is 2-1.

Niet alleen bij het kickboksen boekte de Amerikaan succes, maar ook bij het boksen. In juni 2008 won ze zelfs twee wereldtitels in twee verschillende gewichtsklasse (140 en 154). Uiteindelijk hangt ze haar bokshandschoenen aan de wilgen met negentien wereldtitels en een record van 33-2-3.

Op 4 maart 2011 maakte Holm haar MMA debuut. Ze won deze partij na het uitdelen van verschillende lowkicks met een technische knock-out. Deze partij is gevolgd met tien win partijen bij promoties als Bellator MMA, Legacy FC en de UFC. Ze heeft haar naam groot gemaakt door haar knock-out overwinning van de regerende kampioen Ronda Rousey.

Op 5 maart 2016 was het aan Holm om haar eerste UFC titel te verdedigen. Na vier rondes wist tegenstander Miesha Tate, Holm op te vangen in een rear-naked-choke en dwong haar vervolgens om af te kloppen. Ook de daaropvolgende partij verliep niet zoals gewenst. Tijdens UFC on Fox 20 wist Valentina Shevchenko de jury te overtuigen de sterkste te zijn. Holm verloor haar partij met een unanieme beslissing (49-46, 49-46, 49-46).

Holly Holm zal op 11 februari 2017 in Brooklyn, New York tijdens UFC 208 vechten tegen Germaine de Randamie voor de eerste Featherweight titel bij de dames. Het wordt een interessante partij waar de vonken vanaf zullen springen. Ze zal het gehele pakket laten zien, want drie verliespartijen op rij wil je liever niet meemaken.

Comments are closed.

Translate »