breaking news

Tecia Torres treft Brianna van Buren tijdens UFC Las Vegas op 20 juni aanstaande

May 22nd, 2020 | by Redactie
Tecia Torres treft Brianna van Buren tijdens UFC Las Vegas op 20 juni aanstaande
UFC
0

Tecia Torres maakt op 20 juni aanstaande haar terugkeer in de Octagon. Torres neemt het op tegen Brianna van Buren in de Strawweight divisie. Van Buren maakte dit bekend middels een tweet. Beide vrouwen treffen elkaar in Las Vegas, Nevada. Naar alle waarschijnlijkheid in het UFC APEX. Het gevecht zal plaatsvinden op 20 juni aanstaande en maakt deel uit van UFC Fight Night 174.

Tecia Torres (MMA 10-5/UFC 6-5) was onder de hardcore MMA volgers al bekend door haar gevechten in Invicta FC (waar ze ondere andere won van Rose Namajunas, Paige VanZant en Felice Herrig), maar kwam pas echt in beeld tijdens het 20ste seizoen van TUF. Het seizoen dat de eerste UFC Women’s Strawweight Kampioene zou kronen. Torres werd door de UFC als #3 gerankt van in totaal 16 deelneemsters. Hierdoor moest Torres het opnemen tegen #14 Randa Markos. Torres verloor tot verrassing van veel mensen via Unanimous Decision en lag uit het toernooi. Echter mocht Torres invallen voor Justine Kish die door een blessure niet meer kon deelnemen aan het toernooi. Torres versloeg Bec Rawlings via Unanimous Decision. In de kwartfinale zou Torres echter verliezen van de latere kampioene Carla Esparza. De UFC bood Torres een kans op de Prelims van de TUF Finale tegen Angela Magana. Torres domineerde en won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens werd in 2015 ook vrij overtuigend gewonnen van zowel Angela Hill als van Jocelyn Jones-Lybarger. Vervolgens werd Torres gekoppeld aan Rose Namajunas. Een rematch van een Invicta FC gevecht dat Torres destijds wist te winnen. Ditmaal ging de Unanimous Decision naar Rose Namajunas, en dat mocht controversieel genoemd worden. Torres werd vervolgens tot haar ergernis gekoppeld aan Bec Rawlings. Volgens Torres was er niemand anders in de divisie die tegen haar wilde vechten, en Rawlings had in haar ogen nog een appeltje met Torres te schillen. Torres bewees echter dat ze meer dan terecht in de Top 5 van de divisie staat, en gaf Rawlings geen kans. Torres won een vrij eenvoudige Unanimous Decision. Torres pakte vervolgens tijdens International Fight Week 2017 een short notice partij aan tegen de Braziliaanse Juliana Lima. Torres, toch vooral bekend om haar striking wist de Braziliaanse in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission te stoppen. De allereerste stoppage overwinning voor Torres uit haar carrière, en als klap op de vuurpijl kreeg ze ook nog de Performance of the Night bonus van de UFC toegewezen. Torres keerde vervolgens terug tijdens UFC 218 in Detroit tegen Michelle Waterson. Torres was beter over drie rondes en won via Unanimous Decision. Echter kon Torres in Februari 2018 in Orlando hier geen goed vervolg aan geven. Na drie rondes werd verloren via Unanimous Decision van Jessica Andrade. Torres kon in Juli 2018 het tij niet keren. Tegen voormalig Kampioene Joanna Jedrzejczyk werd via Unanimous Decision verloren. Torres nam vervolgens in Maart 2019 een gevecht aan tegen de Chinese Weili Zhang. Echter bleek Zhang over drie rondes te sterk voor Torres en werd wederom via Unanimous Decision verloren. En ook in Augustus 2019 kon Torres het tij niet keren. Tegen Marina Rodriguez werd voor de vierde maal op rij verloren. Torres zou het vervolgens opnemen tegen Mizuki Inoue tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Brianna Van Buren (MMA 9-2/UFC 1-0) is een Amerikaanse vechtster die na een ongeslagen amateur carrière van twee jaar in 2012 de overstap maakte naar de professionals. Van Buren wist in haar vierde gevecht al de Rogue Fights titel te pakken en tekende vervolgens bij Invicta FC. Daar verloor ze haar debuut tegen Amy Montenegro via Unanimous Decision. Van Buren zou vervolgens liefst 3.5 jaar niet vechten. Echter kwam ze na die 3.5 jaar sterker terug dan ooit. Zo won ze van UFC veterane Jamie Moyle via Unanimous Decision. Invicta FC hield vervolgens in Mei 2019 een achtkoppig toernooi in de Strawweight divisie. De winnares zou het op een later evenement moeten gaan opnemen tegen Kampioene Virna Jandiroba. Echter tekende de Braziliaanse bij de UFC waarna Invicta FC de winnares van het toernooi zou erkennen als nieuwe Kampioene. Van Buren vocht een ijzersterk toernooi en versloeg op een avond Manjit Kolekar, Juliana Lima en Kailin Curran. Hierdoor was ze de nieuwe Kampioene. Van Buren deed een maand na haar titelwinst alweer afstand van de titel en tekende bij de UFC. Van Buren nam het tijdens UFC Sacramento in Juli 2019 op tegen Livia Renata Souza. Van Buren vocht erg sterk en won haar debuut via Unanimous Decision. Van Buren werd vervolgens tijdens UFC Raleigh in Januari 2020 gematcht tegen Hannah Cifers. Echter moest Van Buren afzeggen met een blessure.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.