breaking news

Tecia Torres en Bec Rawlings gaan op herhaling in Houston

December 15th, 2016 | by Marcel Dorff

De UFC heeft nog niets officieel naar buiten gebracht, maar beide dames hebben op Social Media laten weten dat ze op 4 Februari 2017 in Houston, Texas tegen elkaar zullen vechten. Het Strawweightgevecht zal plaatsvinden in het Toyota Center tijdens UFC Fight Night 104. Beide dames stonden een paar jaar geleden tijdens TUF 20 ook al een tegen elkaar. Toen ging Torres ervandoor met een Unanimous Decision.

Tecia Torres (MMA 7-1/UFC 4-1) was onder de hardcore MMA volgers al bekend door haar gevechten in Invicta FC (waar ze ondere andere won van Rose Namajunas, Paige VanZant en Felice Herrig), maar kwam pas echt in beeld tijdens het 20ste seizoen van TUF. Het seizoen dat de eerste UFC Women’s Strawweight Kampioene zou kronen. Torres werd door de UFC als #3 gerankt van in totaal 16 deelneemsters. Hierdoor moest Torres het opnemen tegen #14 Randa Markos. Torres verloor tot verrassing van veel mensen via Unanimous Decision en lag uit het toernooi. Echter mocht Torres invallen voor Justine Kish die door een blessure niet meer kon deelnemen aan het toernooi. Torres versloeg Bec Rawlings via Unanimous Decision. In de kwartfinale zou Torres echter verliezen van de latere kampioene Carla Esparza. De UFC bood Torres een kans op de Prelims van de TUF Finale tegen Angela Magana. Torres domineerde en won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens werd in 2015 ook vrij overtuigend gewonnen van zowel Angela Hill als van Jocelyn Jones-Lybarger. Vervolgens werd Torres gekoppeld aan Rose Namajunas. Een rematch van een Invicta FC gevecht dat Torres destijds wist te winnen. Ditmaal ging de Unanimous Decision naar Rose Namajunas, en dat mocht controversieel genoemd worden. Torres is dus nu terug, en neemt het dus opnieuw op tegen een oude bekende.

Bec Rawlings (MMA 7-5/UFC 2-2) deed eveneens mee aan dat 20ste seizoen van TUF. Zoals hierboven al vermeldt verloor Rawlings via Unanimous Decision van Torres. Ook Rawlings kreeg van de UFC een gevecht op de Prelims aangeboden tegen Heather Jo Clark. Clark was beter in de eerste twee rondes en wist Rawlings via Unanimous Decision te verslaan. Rawlings vocht vervolgens in Australië voor eigen publiek tegen Lisa Ellis en won in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission. Iets minder dan een jaar later vocht Rawlings opnieuw in Australië ditmaal tegen de Zuid-Koreaanse Seo Hee Ham. Rawlings won opnieuw, ditmaal via Unanimous Decision al was deze uitkomst zeer controversieel te noemen aangezien Ham in tenminste twee van de drie rondes de betere vechtster leek. In Augustus van dit jaar werd Rawlings gekoppeld aan Paige VanZant. VanZant besliste het gevecht vroeg in de tweede ronde via een spectaculaire Flying Headkick KO. Rawlings zal zich dus willen revancheren voor dit verlies, en dat het moet gebeuren tegen Torres zal haar alleen maar meer motiveren.

pixlr_20161215002404354

Leave a Reply

Translate »