breaking news

Team Alpha Male’s Pingyuan Liu treft Jonathan Martinez tijdens UFC Sacramento

May 29th, 2019 | by Marcel Dorff
Team Alpha Male’s Pingyuan Liu treft Jonathan Martinez tijdens UFC Sacramento
UFC
0

De Chinese vechter Pingyuan Liu traint al een aantal jaren bij Team Alpha Male in Sacramento, Californië. Op 13 Juli 2019 krijgt hij de kans om in Sacramento te vechten tijdens UFC Fight Night 155 tegen Jonathan Martinez. Beide vechters treffen elkaar in de Bantamweight divisie. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card in het Golden 1 Center.

Pingyuan Liu (MMA 15-4/UFC 2-0) is een Chinese vechter die in 2010 zijn Pro-MMA carrière begon. Na een moeizame start waar de Chinees drie van zijn eerste vier wedstrijden verloor ging het uiteindelijk een stuk beter. Liu die nog nooit buiten China vocht (alvorens bij de UFC te tekenen) heeft op dit moment een winstreak van acht gevechten. Onder meer Beno Adamia en Nikolai Baikin moesten het onderspit delven. Tijdens het gevecht tegen Baikin pakte Liu de WLF WARS titel. Liu zou vervolgens in November 2017 zijn UFC debuut maken in Shanghai tegen Bobby Nash. Echter gooide een blessure roet in het eten. Liu maakte vervolgens zijn debuut voor de UFC in Juli 2018 in Hamburg tegen de Pool Damian Stasiak. Liu vocht sterk en won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens vocht Liu in Beijing tegen Martin Day. In een zeer gelijkwaardige partij won Liu via een controversiële Split Decision. Liu werd vervolgens in Maart 2019 gekoppeld aan Ray Borg. Echter raakte de Chinees geblesseerd waardoor het gevecht niet doorging.

Embed from Getty Images

Jonathan Martinez (MMA 11-2/UFC 1-1) is een vechter die uitkomt voor Different Breed MMA in Texas. Martinez begon zijn Pro-MMA carrière in 2014 bij de C3 Fights organisatie. Zijn debuut won hij in de derde ronde tegen Archie Lowe via KO. Hierop volgden in een tijdsbestek van iets meer dan een jaar nog zeven overwinningen. Onder meer Carlos Vergara en Ryan Hollis werden verslagen. Martinez vocht vervolgens bij de Legacy FC organisatie tegen huidig UFC vechter Matt Schnell. Martinez verloor in de tweede ronde via diskwalificatie na een illegale knietechniek. Hiermee brak hij zijn winstreak van acht en was hij niet langer ongeslagen. In 2016 maakte Martinez vervolgens zijn debuut voor de Combate Americas organisatie. Via Armbar Submission in de eerste ronde werd op een overtuigende manier afgerekend met Jesse Cruz. In September 2017 werd vervolgens Randy Hinds verslagen. Eveneens via Armbar Submission in de eerste ronde. Martinez maakte vervolgens tijdens UFC Moncton in Oktober 2018 op short notice zijn UFC debuut tegen Andre Soukhamthath. Martinez bood goed tegenstand maar kwam uiteindelijk te kort via Unanimous Decision. Martinez keerde vervolgens terug in de Bantamweight divisie. Tijdens UFC 234 in Februari 2019 vocht hij in Melbourne tegen de Chinees Wuliji Buren. Martinez was sterker en won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »