breaking news

Tarec Saffiedine verwelkomt Rafael Dos Anjos in Welterweight divisie

April 3rd, 2017 | by Stefan Van Erp

Zojuist is bekend geworden dat Belgisch UFC Welterweight Tarec Saffiedine het op gaat nemen tegen voormalig UFC Lightweight kampioen Rafael Dos Anjos. Dit gevecht staat gepland voor UFC Fight Night 111 in Singapore op 17 juni aanstaande. Saffiedine en Dos Anjos zullen daar het Main Event gaan verzorgen.

Tarec Saffiedine (MMA 16-6/UFC 2-3) zit in een mindere periode in zijn carriere. Zo verloor hij zijn laatste twee partijen in de UFC. Hij debuteerde voor de organisatie in 2014 tegen Hyun Gyu Lim. Deze partij won de 30-jarige Belg door middel van een Unanimous Decision. Daarna kreeg hij de zware taak om het op te nemen tegen Rory MacDonald tijdens het main event van UFC Fight Night 54. Saffiedine vocht bijna 3 ronden goed mee maar liep in de derde tegen een harde opstoot van MacDonald aan waarna Macdonald het met ground and pound afmaakte. Daarna herpakte Saffiedine zich met een overwinning op Jake Ellenberger. Zijn vierde wedstrijd verloor Saffiedine tegen Rick Story gevolgd door een Split Decision verlies tegen Dong Hyun Kim. Saffiedine is in bezit van een zwarte band BJJ maar kan ook staand uitstekend uit de voeten. Zijn keiharde legkicks zijn een uitdaging voor iedere tegenstander.

Rafael Dos Anjos (MMA 25-9/UFC 14-7) zit net als Saffiedine in een wat mindere periode. Dos Anjos vecht al sinds 2008 in de UFC en kwam de organisatie binnen met twee verliespartijen op rij. Echter richtte Dos Anjos zich op en begon aan een mooie reeks van 9 overwinningen en 2 verliespartijen. In 2015 mocht Dos Anjos vechten voor de Lightweight titel tegen toenmalig kampioen Anthony Petis. Dos Anjos won via een Unanimous Decision. Daarna verdedigde Dos Anjos zijn titel eenmaal tegen Donald Cerrone en won deze partij vrij eenvoudig via een TKO in de eerste ronde. Daarna zou Dos Anjos zijn titel gaan verdedigen tegen Conor McGregor tijdens UFC 196. Echter brak hij zijn voet waardoor het gevecht niet door kon gaan. Daarna was het de beurt aan Eddie Alvarez om te proberen de titel te pakken. Alvarez won via TKO in de eerste ronde. Dos Anjos vocht zijn laatste partij tegen Tony Ferguson. In een keihard gevecht over de volle 5 ronden verloor Dos Anjos via een Unanimous Decision. Daarna maakte hij bekend een gewichtsklasse hoger te gaan vechten omdat zijn lichaam de weight cut naar Lightweight niet meer aan kon.

 

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »