breaking news

Tanner Boser treft Philipe Lins tijdens UFC evenement op 27 juni

May 28th, 2020 | by Marcel Dorff
Tanner Boser treft Philipe Lins tijdens UFC evenement op 27 juni
UFC
0

De Canadees Tanner Boser zal op 27 juni aanstaande terugkeren in de Octagon. In de Heavyweight divisie neemt hij het op tegen voormalig PFL kampioen Philipe Lins. Beide mannen treffen elkaar op een nog nader te bevestigen locatie. Deze locatie lijkt echter het UFC APEX in Las Vegas, Nevada te worden. Combate wist de partij te melden.

Tanner Boser (MMA 18-6-1/UFC 1-1-0) is een Canadese MMA vechter die in 2012 zijn Pro-MMA carrière startte. Boser wordt gezien als een van de betere vechters uit Canada. Tijdens de eerste vier jaar van zijn carrière vocht Boser vooral voor de Unified MMA organisatie waar hij ook de Kampioen was. Boser tekende vervolgens in 2017 een contract bij de ACB organisatie. Na een stroeve start wist Boser zich te herpakken en won hij drie gevechten achter elkaar. Echter ging zijn laatste gevecht verloren voor de ACB organisatie waarna Boser eenmaal vocht voor M-1 Global. Dat gevecht tegen Zaur Gadzhibabayev eindigde in een Draw. In Mei 2019 keerde Boser terug bij Unified MMA waar hij nog steeds Kampioen was en met succes zijn titel verdedigde. Boser zou vervolgens in Juli 2019 zijn debuut maken voor de UFC tegen Giacomo Lemos. Echter werd Lemos 24 uur voor het gevecht van de card gehaald in verband met een potentiële USADA overtreding. Hierdoor moest Boser zijn debuut uitstellen. Dat debuut werd uiteindelijk gevochten in September 2019 tegen Daniel Spitz. Boser vocht sterk en won via Unanimous Decision. Boser kon dat sterke debuut echter geen succesvol vervolg geven. Tijdens UFC Busan in December 2019 werd via Unanimous Decision verloren van de Fransman Ciryl Gane. Boser nam vervolgens een short notice partij aan tegen Jeff Hughes in Maart 2020. Echter vond de partij niet plaats in verband met COVID-19.

Embed from Getty Images

Philipe Lins (MMA 14-4/UFC 0-1) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn professionele debuut maakte in 2005. Lins vocht vooral in het Braziliaanse MMA circuit waar hij furore wist te maken met zeven overwinningen in evenveel optredens. Dit trok de aandacht van Bellator MMA. De organisatie contracteerde de Braziliaan in 2014. Na twee succesvolle eerste gevechten ging het echter mis in drie van de daarop volgende vier gevechten. Hierdoor verliet Lins de organisatie in 2017 en tekende hij in 2018 bij de PFL organisatie. Lins deed mee aan het 1 miljoen dollar toernooi van de organisatie. De Braziliaan wist achtereenvolgens Alex Nicholson, Caio Alencar en Jared Rosholt te finishen en hiermee een plek in de finale veilig te stellen. Lins versloeg in de finale Josh Copeland en pakte zowel de miljoen dollar als de PFL Heavyweight titel. Vervolgens maakte hij de overstap naar de UFC en debuteerde Lins tegen Andrei Arlovski in Mei 2020. Lins verloor de partij na een goede eerste ronde via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »