breaking news

Tanner Boser treft Ilir Latifi tijdens UFC evenement op 5 juni

March 12th, 2021 | by Marcel Dorff
Tanner Boser treft Ilir Latifi tijdens UFC evenement op 5 juni
UFC
0

Tanner Boser zal op 5 juni zijn opwachting maken in de Octagon. De Canadees gaat het opnemen in de Heavyweight divisie tegen de Zweedse Albanees Ilir Latifi. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Het gevecht werd bekend gemaakt door het Canadese MMA Empire.

Tanner Boser (MMA 20-7-1/UFC 3-2-0) is een Canadese MMA vechter die in 2012 zijn Pro-MMA carrière startte. Boser wordt gezien als een van de betere vechters uit Canada. Tijdens de eerste vier jaar van zijn carrière vocht Boser vooral voor de Unified MMA organisatie waar hij ook de Kampioen was. Boser tekende vervolgens in 2017 een contract bij de ACB organisatie. Na een stroeve start wist Boser zich te herpakken en won hij drie gevechten achter elkaar. Echter ging zijn laatste gevecht verloren voor de ACB organisatie waarna Boser eenmaal vocht voor M-1 Global. Dat gevecht tegen Zaur Gadzhibabayev eindigde in een Draw. In Mei 2019 keerde Boser terug bij Unified MMA waar hij nog steeds Kampioen was en met succes zijn titel verdedigde. Boser zou vervolgens in Juli 2019 zijn debuut maken voor de UFC tegen Giacomo Lemos. Echter werd Lemos 24 uur voor het gevecht van de card gehaald in verband met een potentiële USADA overtreding. Hierdoor moest Boser zijn debuut uitstellen. Dat debuut werd uiteindelijk gevochten in September 2019 tegen Daniel Spitz. Boser vocht sterk en won via Unanimous Decision. Boser kon dat sterke debuut echter geen succesvol vervolg geven. Tijdens UFC Busan in December 2019 werd via Unanimous Decision verloren van de Fransman Ciryl Gane. Boser nam vervolgens een short notice partij aan tegen Jeff Hughes in Maart 2020. Echter vond de partij niet plaats in verband met COVID-19. Hierdoor keerde Boser pas terug in Juni 2020 tegen Philipe Lins. Boser wist te imponeren met een harde KO overwinning in de eerste ronde. Vervolgens zou Boser een maand later een short notice partij aannemen tegen Raphael Pessoa. Boser wist ditmaal via TKO in de tweede ronde de partij te winnen. De UFC beloonde de Canadees met de Performance of the Night bonus. Boser kreeg vervolgens de kans om het op te nemen tegen Andrei Arlovski. In November 2020 verloor Boser de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Ilir Latifi (MMA 14-8-0-1/UFC 7-6-0-0) is een Albanese Zweed die sinds 2013 vecht in de UFC. Gegard Mousasi verwelkomde hem tijdens het Main Event van UFC on Fuel TV. Latifi viel op het laatste moment in nadat Alexander Gustafsson geblesseerd af moest haken. Het gevecht dat drie ronden zou duren werd vrij eenvoudig gewonnen door Gegard Mousasi via een Unanimous Decision. De daarop volgende twee partijen wist Latifi wel winnend af te sluiten tegen respectievelijk Cyrille Diabaté (Submission) en Chris Dempsey (KO). Daarna verloor Latifi van de Pool Jan Błachowicz via TKO en wist hij daarna weer driemaal op rij te winnen, waaronder tegen Hans Stringer via een KO in de eerste ronde. Vervolgens vocht Latifi in September 2016 in Hamburg tegen Ryan Bader. In de tweede ronde wist Bader een verwoestende knie op het hoofd van Latifi te plaatsen waardoor laatstgenoemde out ging. Latifi stond vervolgens gepland om het op te nemen tegen Antonio Rogerio Nogueira. Echter raakte Nogueira geblesseerd, en werd Latifi van de card gehaald. Latifi keerde vervolgens terug tijdens UFC 215 in Edmonton waar hij het opnam tegen de ongeslagen Tyson Pedro. Latifi wist met zijn sterke groundgame zijn tegenstander 15 minuten te domineren en de Unanimous Decision te pakken. Latifi keerde vervolgens terug tijdens UFC Orlando in Februari 2017. Via een zeer indrukwekkende Standing Guillotine Choke Submission versloeg Latifi zijn tegenstander Ovince St.Preux in de eerste ronde. Latifi zou het vervolgens opnemen tegen Glover Teixeira tijdens UFC Hamburg. Echter moest de Zweed zich met een blessure terugtrekken. Hierdoor vocht hij pas weer tijdens UFC 232 in December 2018 tegen Corey Anderson. Na een goede start wist Anderson het echter over te nemen en verloor Latifi via Unanimous Decision. Latifi zou vervolgens in Juni 2019 in Stockholm terugkeren in de Octagon tegen Volkan Oezdemir. Latifi liep echter tijdens Fight Week een rugblessure op en moest noodgedwongen zich terugtrekken uit de strijd. Het gevecht is werd opnieuw ingepland voor UFC Newark in Augustus 2019. Echter door visumproblemen van Oezdemir zou het gevecht een week later plaatsvinden in Montevideo. Latifi verloor het gevecht in de tweede ronde via KO. De Zweed ging vervolgens een gewichtsklasse omhoog naar de Heavyweight divisie. Tijdens UFC 247 in Houston nam hij het op tegen Derrick Lewis. In een gelijkwaardige partij verloor Latifi via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »