breaking news

Talita de Oliveira vervangt Germaine de Randamie tegen Marion Reneau in Rotterdam

August 28th, 2017 | by Marcel Dorff

De zeer goed ingevoerde MMA Brasil journalist Gabriel Carvalho heeft weten te achterhalen dat de Braziliaanse Talita de Oliveira aankomende Zaterdag tijdens UFC Rotterdam haar debuut zal maken tegen Marion Reneau. Reneau zat zonder opponente nadat Germaine de Randamie eind vorige week liet weten niet te kunnen vechten in verband met een blessure. De Oliveira pakt dit gevecht aan op ”5 days notice”. Het is niet bekend of dit gevecht in de Women’s Bantamweight divisie ook de status van Co-Main Event zal behouden.

Marion Reneau (MMA 7-3-1/UFC 3-2-1) kwam als 38 jarige twee jaar geleden de UFC binnen. Dana White vond haar te oud en eigenlijk niet goed genoeg voor de UFC. Reneau bleef White benaderen dat ze hem het tegendeel wilde bewijzen. Dit deed ze in haar debuut tegen Alexis Dufresne. Dufresne werd continu achterna gezeten door Reneau en mede door het niet ingrijpen van de dienstdoende scheidsrechter won Reneau via Unanimous Decision. Veruit haar grootste overwinning behaalde Reneau al een maand later. Jessica Andrade werd in de eerste ronde via Triangle Choke Submission verslagen. Vervolgens vocht Reneau in Augustus van 2015 tegen de latere kampioene Holly Holm. In een vrij matig gevecht won Holm uiteindelijk via Unanimous Decision. Tijdens haar gevecht in Februari 2016 verloor Reneau een zeer controversiële beslissing tegen Ashlee Evans-Smith. Reneau revancheerde zich echter negen maanden later in Belfast tegen de Russische Milana Dudieva. Reneau won via TKO in de derde ronde. Daarna vocht Reneau tegen Bethe Correia in Brazilië. In een niet al te hoogstaand gevecht kon de jury geen winnaar aanwijzen en eindigde de partij in een Majority Draw.

Talita de Oliveira (MMA 4-1/UFC 0-0) zal aankomende Zaterdag haar UFC debuut gaan maken in Rotterdam. De BJJ specialiste maakte in 2015 haar Pro-MMA debuut. Een succesvol debuut met een Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde tot gevolg. De Oliveira vocht vervolgens in 2015 nog driemaal. Een gevecht ging verloren via Unanimous Decision, en de andere twee gevechten gewonnen via Armbar Submission binnen één minuut. In 2016 kwam de Oliveira niet in actie omdat tweemaal een gevecht tegen Gisele Moreira in de Aspera FC organisatie werd geannuleerd. Begin dit jaar in Polen vocht de Oliveira tegen de Hongaarse Iren Racz. Dit gevecht werd in de eerste ronde beslist via Rear Naked Choke Submission in het voordeel van de Oliveira. Vorige maand stond de Oliveira gepland om het op te nemen tegen Alexa Conners in wat haar VS debuut had moeten worden. Echter werd Conners wegens een zeer slechte ”weight-cut” niet gecleared, waardoor het gevecht zou komen te vervallen. De Oliveira bezit over een 100% finishratio, allemaal in de eerste ronde.

Comments are closed.

Translate »