breaking news

Takashi Sato vs. Daniel Rodriguez toegevoegd aan UFC evenement op 22 augustus

July 22nd, 2020 | by Redactie
Takashi Sato vs. Daniel Rodriguez toegevoegd aan UFC evenement op 22 augustus
UFC
0

De Japanner Takashi Sato won recent nog via TKO in de eerste ronde, maar heeft alweer een nieuwe partij op de planning staan. Sato gaat het op 22 augustus aanstaande opnemen tegen Daniel Rodriguez in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. MMA Junkie wist de partij te melden.

Takashi Sato (MMA 16-3/UFC 2-1) is een Japanse vechter die sinds 2013 vecht in het Pro-MMA circuit. Sato vocht zijn gevechten allemaal in Azië en vooral bij de gerenommeerde Pancrase organisatie. In zijn eerste twee jaar als prof wist Sato een record op te bouwen van tien overwinningen en een verliespartij. Onder meer UFC veteraan Joe Proctor en Yusaku Tsukumo werden verslagen. Na vervolgens anderhalf jaar niet gevochten te hebben keerde Sato in April 2017 terug bij Pancrase. Daar wist hij een winstreak neer te zetten van vier partijen met allemaal finishes in de eerste ronde. Sato kreeg vervolgens van Pancrase de kans om voor de titel te vechten tegen UFC veteraan Glaico Franca. Franca bleek te sterk via Submission in de vierde ronde. Tijdens zijn laatste gevecht voordat Sato bij de UFC tekende versloeg hij Matt Vaile via TKO in de tweede ronde. Sato debuteerde in de UFC in April 2019. Tijdens UFC Fort Lauderdale versloeg hij Ben Saunders via KO in de tweede ronde. Sato kon echter zijn UFC debuut geen goed vervolg geven. Tijdens UFC 242 in Abu Dhabi verloor Sato in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission van Belal Muhammad. Sato zou vervolgens in Februari 2020 tegen Maki Pitolo vechten. Echter werd Pitolo een dag voor het gevecht niet fit genoeg bevonden en werd de partij gecanceld. Sato werd vervolgens in Juni 2020 gekoppeld aan UFC debutant Ramiz Brahimaj. Echter werd Brahimaj van het gevecht gehaald nadat een van zijn teamleden positief testte voor COVID-19. Hierdoor werd Jason Witt de nieuwe tegenstander. Sato kende weinig moeite met Witt en won in de eerste ronde via TKO.

Embed from Getty Images

Daniel Rodriguez (MMA 12-1/UFC 2-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een amateur carrière van anderhalf jaar in 2015 de overstap maakte naar de professionals. Rodriguez vocht enkele losse partijen voor organisaties als Bellator MMA, CXF en King of the Cage. Met succes wist Rodriguez die gevechten af te sluiten. Rodriguez maakte pas echt naam bij de Combate Americas organisatie. Daar won hij vier van in totaal vijf partijen met onder meer overwinningen tegen Ivan Castillo en Ozzie Alvarez. Mede door deze overwinningen mocht Rodriguez zijn opwachting maken in de zomer van 2019 tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Rodriguez nam het op tegen Rico Farrington. Rodriguez won de partij via Unanimous Decision echter was Dana White niet erg enthousiast waardoor Rodriguez geen UFC contract kreeg. Hierdoor ging Rodriguez terug het regionale circuit in. In December 2019 won hij de SMASH Global titel door Quinton McCottrell te verslaan. Vervolgens zou Rodriguez alsnog zijn UFC debuut gaan maken, weliswaar op short notice tegen Tim Means tijdens UFC Rio Rancho. Rodriguez had een uitstekend debuut en wist Means in de tweede ronde via een Guillotine Choke Submission te finishen. Rodriguez won hiermee de Performance of the Night bonus. Rodriguez werd vervolgens gekoppeld aan Kevin Holland. Echter moest Holland geblesseerd afzeggen en werd nieuwkomer Gabe Green de nieuwe tegenstander. Rodriguez won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »